FlixBus slavi 6 godina u Hrvatskoj

Na današnji dan, točno prije šest godina, FlixBus je krenuo s prvim međunarodnim autobusnim linijama iz 4 najveća hrvatska grada: Zagreb, Split, Osije...

Autor:  HrTurizam Promo

16. lipnja 2022.

Na današnji dan, točno prije šest godina, FlixBus je krenuo s prvim međunarodnim autobusnim linijama iz 4 najveća hrvatska grada: Zagreb, Split, Osijek i Rijeka.

Vrlo brzo, a zahvaljujući hrvatskim autobusnim prijevoznicima, mreža autobusnih linija razgranala se kroz cijelu Hrvatsku povezujući tako i manje i veće destinacije međusobno te s ostatkom Europe. FlixBus putnici tako nisu samo stanovnici Hrvatske već i mnogobrojni turisti koji pristižu u Hrvatsku iz svih krajeva Europe, ali i svijeta. 

Ulaskom FlixBusa u Hrvatsku, autobusna je industrija doživjela preobrazbu i tehnološku modernizaciju. Prilagodila se potrebama modernog putnika te ponudila visoku razinu usluge tijekom putovanja. Besplatan Wi-Fi, zajamčeno sjedalo, mogućnost rezervacije sjedala, fleksibilna promjena, dva komada prtljage uključenih u cijenu karte, utičnice, grickalice i pića samo su neke od prednosti u kojima putnici mogu uživati dok putuju FlixBus autobusima.

Zahvaljujući visokoj kvaliteti usluge, jednostavnom načinu kupovanja karata, dostupnosti mnogobrojnih destinacija diljem Europe, te omjeru usluge i cijene karata, vožnja autobusima prepoznata je danas ne kao alternativa osobnim vozilima ili zrakoplovima, već kao prvi izbor prilikom putovanja.

1busamptrain firstpictureunderheadline cropped

Stalan rast cijena goriva, dodatni je poticaj putnicima da se odluče upravo za vožnju autobusima što je cjenovno isplativije, ali i ekološki prihvatljivije. Tipičan Flixbus autobus emitira 23 g CO2 po km po osobi što je 6 puta manje od putovanja automobilom i gotovo 9 puta manje od putovanja zrakoplovom.

FlixBus u predsezoni zabilježio rast od 20% više putnika u odnosu na posljednju rekordnu 2019. godinu.

Inovativnim poslovnim modelom koji je tijekom pandemijskih godina pokazao svoju fleksibilnost i prilagodljivost postojećem stanju na tržištu, odnosno praćenjem potrebe putnika za kretanjem, očuvanjem postojeće mreže linija te nadogradnjom istih, FlixBus građanima i dalje pruža mogućnost nesmetanog kretanja kroz Hrvatsku, ali i kroz Europu.

Ono što je za hrtvatski turizam važno, FlixBus svakodnevno nudi 400.000 autobusnih linija iz više od 2.500 gradova u 35 europskih država. Drugim riječima, povezuje hrvatsku sa cijelom Europom.

Da su putnici vjerni zelenim autobusima te željni putovanja, ukazuje rast s početka predsezone od 20% više putnika u odnosu na posljednju rekordnu 2019. godinu.

Foto: FlixBus

Autor:  HrTurizam Promo

16. lipnja 2022.