Glavina: Želimo iskoristiti EURO za dodatnu promociju Hrvatske

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina danas i u subotu boravit će u Njemačkoj gdje će prisustvovati promotivnom događanju Hrvatske turističke zajedn...

Autor:  HrTurizam.hr

13. lipnja 2024.

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina danas i u subotu boravit će u Njemačkoj gdje će prisustvovati promotivnom događanju Hrvatske turističke zajednice u Neuruppinu, bazi hrvatske nogometne reprezentacije, koje se održava ususret EURU te utakmici 1. kola Europskog prvenstva u nogometu između Hrvatske i Španjolske u Berlinu.

Uoči početka Europskog prvenstva u gradu koji je baza naše reprezentacije imat ćemo prezentaciju naše bogate turističke ponude, uključujući i eno-gastro, povijesnu i kulturnu ponudu. Iskoristit ćemo ovo Europsko prvenstvo kako bismo skrenuli dodatnu pozornost na Hrvatsku kao turističku destinaciju, ali i sportsku naciju te time motivirati i nove dolaske u Hrvatsku, ne samo njemačkih turista, već i svih onih koji će doći na ovo Europsko prvenstvo i koji zbog blizine naše zemlje mogu Hrvatsku izabrati kao dodatnu destinaciju za posjet“, rekao je ministar Glavina te se osvrnuo na očekivanja na Euru i koliko ovakva natjecanja i nastupi hrvatskih sportaša doprinose promociji naše zemlje.

U sklopu promotivnog događanja Hrvatska turistička zajednica će u gradskoj galeriji u Neuruppinu otvoriti izložbu fotografija „Doživi Hrvatsku“ te će se na glavnom gradskom trgu predstaviti hrvatske obalne turističke regije i raznolikost hrvatske eno-gastronimije, dok će na frekventnim lokacijama u gradu biti postavljene skulpture hrvatskih velikana - izumitelja Nikole Tesle, istraživača Marca Pola, košarkaša Dražena Petrovića, kipara Ivana Meštrovića, matematičara Ruđera Boškovića te inženjera Slavoljuba Penkale. 

„Koliko uspjesi naših nogometaša doprinose promociji Hrvatske možemo vidjeti prema pokazateljima s prošlih velikih natjecanja, kada je za vrijeme svjetskih prvenstava u Rusiji i Katru riječ Hrvatska bila među najtraženijim pojmovima na google tražilici, a porast ulaska na stranicu Hrvatske turističke zajednice bio i 200% veći što se onda reflektiralo i na turističku potražnju i rezervacije. Budući da se ovaj EURO održava u Njemačkoj očekujemo da će naša reprezentacija igrati kao na domaćem terenu te da će osim stadiona, i svi gradovi u kojima igraju naši Vatreni, biti puni hrvatskih navijača. Našoj reprezentaciji želimo puno uspjeha i da što duže ostane u turniru, a mi ćemo im i dalje pružati podršku, trenutno kroz navijanje, ali i konkretno dalje kroz sve aktivnosti kojima Vlada podupire i nastavit će podupirati hrvatski sport“. dodao je Glavina. 

Foto: Mints

Autor:  HrTurizam.hr

13. lipnja 2024.