Grad Dubrovnik predložio Stožeru civilne zaštite RH da se podaci koji se dnevno šalju podijele po županijama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je telefonske sastanke s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozemske u Republici Hrvatskoj. Tom je prigodom Gradonačelnik izvijestio veleposlanike o aktualnom stanju po pitanju...

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je telefonske sastanke s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozemske u Republici Hrvatskoj.

Tom je prigodom Gradonačelnik izvijestio veleposlanike o aktualnom stanju po pitanju COVID 19 na području grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županija. Također je veleposlanike obavijestio o protokolima koji su pripremljeni u slučaju većeg širenja zaraze na području Dubrovnika.

Iako se ovo čini banalnim, komunikacija je izuzetna važno. Jer komunikacija u ovoj kriznoj situaciji je ključna, a s druge strane govori kako se u Dubrovniku bore, a to je prvi preduvjet za uspjeh.

Ne stojimo u mjestu i ne čekamo da nam se stvari dogode. Od samog početka pandemije vrlo aktivno komuniciramo s veleposlanicima brojnih zemalja te ih izvještavamo o aktualnom stanju u Dubrovniku” istaknuo je Franković.

Franković: Dnevne podatke koje šaljete u Europski centar za kontrolu bolesti COVID 19 podijelite po županijama ili regijama

Grad Dubrovnik je predložio Stožeru civilne zaštite RH da se podaci koji se dnevno šalju podijele po županijama, odnosno, ukoliko to nije moguće, preporučuju podjelu na pet regija.

Sva tri veleposlanika obaviještena su o inicijativi gradonačelnika Frankovića da se brojke zaraženih u Republici Hrvatskoj prilikom slanja statističkih podataka Europskom centru za kontrolu bolesti razdvoje po županijama, a sve kako bi države, koje su za Dubrovnik emitivna turistička tržišta, znale egzaktne podatke o broju zaraženih i na osnovu njih mogle izvještavati o činjenici da je Dubrovnik u ovom trenutku jedna od najsigurnijih europskih destinacija za putovanje.

Ukoliko nas europske zemlje počnu stavljati na listu nepoželjnih zemalja dogodit će se potpuni slom naše primarne gospodarske grane – turizma, što većina hrvatskih obalnih gradova i općina, ali i naši gospodarski subjekti, ne mogu preživjeti. Stoga Vas molim da statistički podijelite Hrvatsku u više regija, a na nama je da, unutar svojih regija, provodimo sve mjere koje ste preporučili s ciljem što manje mogućnosti zaraze“, zaključio je gradonačelnik Franković obraćanje Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

Foto: Ivan Bagić from Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN