Grad Novalja: Nema festivala na Zrću ove godine

Jučer je ( 29. lipnja 2020. godine ) Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije na kojoj je razmatrana trenutna situacija na području Grada Novalje po pitanju...

Jučer je ( 29. lipnja 2020. godine ) Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije na kojoj je razmatrana trenutna situacija na području Grada Novalje po pitanju pandemije virusa COVID-19 s naglaskom na događanja koja se planiraju održati u noćnim klubovima na plaži Zrće. 

Naime, klubovi na Zrću najavili su kako otvaraju svoja vrata u prvom tjednu srpnja i to klubovi Kalypso, Papaya i Nomad, dok klub Noa već posluje posljednjih desetak dana, naravno uz pridržavanje svih preporuka i mjera. Vijest koja je podigla puno medijske prašine, čak i u Sloveniji.

Iz grada Novalje su reagirali spomenutom sjednicom na kojoj su istaknuli kako na području plaže Zrće u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala za sada nije organiziran niti jedan festival elektronske glazbe te naglasili kako niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće.

Nema festivala na Zrću ove godine

S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima Stožer je odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i koncesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partyja i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove.

Predloženo je da se isti Zaključak proslijedi i Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi, a koji je i prihvaćen te je dogovoren identičan zaključak koji će tijekom dana biti donesen na sjednici Stožera civilne zaštite Općine Kolan.

Nadalje, Stožer je odlučio da se do daljnjega neće održavati koncerti, fešte i zabave na otvorenom na kojima se može očekivati veći broj posjetitelja.

Inače, na području Grada Novalje nema osoba zaraženih koronavirusom. Prema podacima sustava e Visitor do 28. lipnja na području Grada Novalje evidentirano je 5 293 turista (bez povremenih posjetitelja odnosno vikendaša) što je 53,28% u odnosu na isti dan prošle godine. Najveći dio turista (57,05%) boravi u kampu Straško.

Foto: Noa Zrće

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN