HeadOnEast i doživite Slavoniju – odličan program TZ Osječko baranjske županije

Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta.  Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu...

Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta.  Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu – poruka je kampanje TZ Osječko – baranjske županije u sklopu programa Dana hrvatskog turizma koji se po prvi puta održava u Slavoniji od 02.-05.10.

Trodnevni događaj od 3. do 5. listopada, simbolički nazvan HeadOnEast, održava se u baroknoj osječkoj Tvrđi.

Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica. 

Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta

 Uz cjelodnevnu bogatu ponudu, HeadOnEast ponudit će desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema. U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Gastronomska ponuda biti će prezentirana u HeadOnEast StreetFood zoni. 

Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu. Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure. 

HeadOnEast Lounge zona, ulice Tvrđe pretvorit će u najljepši dnevni boravak, tu će biti i prepoznatljiva osječka In da Sofa. Vinoljupci će moći dodatno uživati u Večeri vina i umjetnosti koja već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, ali i umjetnosti.

 Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija te će se održati i u petak i subotu s predstavnicima svih slavonskih i podunavskih vinogorja. Sve dane upotpunit će glazbeni doživljaj na dva glavna stage-a gdje će nastupati Electric Porn, Akvarel, Miroslav Evačić Trio… Bit će tu i Trio Reba, fusion jazz i poznati DJ-evi. U posebnim zonama, uz tamburaše na ulicama Tvrđe, oživjet će i cabaret.

Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena. 

Za više informacija zapratite Facebook stranicu „Visit Slavonija Baranja

# HeadOnEast i doživite Slavoniju!  

Ili igraš igru ili ne. TZ Osječko – baranjske županije s programom HeadOnEast napravila je odličan kvalitetan sadržaj, kojim se želi što bolje predstaviti turističkom sektoru i medijima. Fokus medija i struke ove je godine na Slavoniji, a kako će je Slavonija iskoristiti vidjet ćemo uskoro.

Ove godine Slavonija ima najbolju marketinšku kampanju u povijesti, i to besplatnu. Samo je pitanje koju će priču Slavonija ispričati i hoće li iskoristiti ovu jedinstvenu priliku da se pozicionira i proaktivno krene naprijed.

POVEZANA VIJEST:

ŠOR(T)CUT DO NAJBOLJE ZABAVE U SLAVONIJI

OBJAVLJEN PROGRAM I OTVORENE PRIJAVE ZA DHT U SLAVONIJI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN