Helios Faros izašao iz stečaja: Valamar i PBZ Croatia osiguranje ulažu 650 milijuna kuna u obnovu

Helios Faros izašao je iz stečaja, javalju iz Zagrebačke burze, a zaključenjem stečaja Valamar Riviera stječe puna članska prava kao imatelj 2.280.000 dionica nad društvom HELIOS FAROS s Hvara. Po upisu...

Helios Faros izašao je iz stečaja, javalju iz Zagrebačke burze, a zaključenjem stečaja Valamar Riviera stječe puna članska prava kao imatelj 2.280.000 dionica nad društvom HELIOS FAROS s Hvara.

Po upisu povećanja temeljnog kapitala, Valamar sada ima 23,61% dionica Helios Farosa, a PBZ Croatia osiguranje 70,83%, dok se temeljni kapital društva Helios Faros povećao se s današnjih 5,36 milijuna kuna na 96,56 milijuna kuna. 

U postpuku su namireni svi stečajni vjerovnici, pa su se stekli preduvjeti za zaključenje stečajnog postupka nad HELIOS FAROS-om, piše u odluci Trgovačkg suda u Splitu.

Kroz partnerstvo PBZ CO i Valamara, koji će upravljati hotelsko turističkim objektima i sadržajima HELIOSFAROSA, započeti će nova faza razvoja turizma u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Helios Faros d.d. više je desetljeća bio nositelj starigradske turističke ponude, a u stečaju se nalazi od veljače 2016. godine. Raspolaže kapacitetima kategorije 2*-3*, koji obuhvaćaju 1,465 postelja u turističkim objektima hotela Arkada 2* i Lavanda 3*, apartmanima 2* i kampa Jurjevac.

Kako je već prije najaveljno u ponudi za preuzimanjem PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. predložili su petogodišnji plan ulaganja u turističku imovinu u visini od 650 milijuna kuna.  Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa d.d. bit će repozicioniran prema premium ponudi čime će i destinacija Stari Grad dobiti na atraktivnosti i prepoznatljivosti. Prema ovom planu, Helios Faros bi nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao oko 500 djelatnika

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN