Hotel Esplande prvi hrvatski certificirani hotel s gluten free ponudom

U zagrebačkom hotelu Esplanade premijerno je predstavljen prvi hrvatski gluten free standard pod nazivom BOSK te je implementacijom strogih standarda stekao naslov prvog hrvatskog certificiranog hotela s gluten free...

U zagrebačkom hotelu Esplanade premijerno je predstavljen prvi hrvatski gluten free standard pod nazivom BOSK te je implementacijom strogih standarda stekao naslov prvog hrvatskog certificiranog hotela s gluten free ponudom.

Posljednja istraživanja potvrđuju da je gluten jedan od najzastupljenijih alergena u hrani. Procjenjuje se kako danas u Europi ima više od 70 milijuna osoba osjetljivih i netolerantnih na gluten, 190 milijuna osoba koje izbjegavaju pšenicu i gluten te 11 milijuna oboljelih od celijakije, autoimune bolesti kao krajnjeg izraz nepodnošenja glutena. Ove, ali i mnoge druge činjenice vezane uz gluten dovele su do razvoja Bosk gluten free standarda koji će osobama na bezglutenskom režimu prehrane omogućiti posjet restoranima i hotelima koji implementacijom strogih standarda osiguraju Bosk gluten free certifikat, jer kuhanje s proizvodima bez glutena nije dovoljno da restoran bude gluten-free.

Ponukan svojim osobnim iskustvom, živeći na strogom bezglutenskom režimu prehrane i željan druženja s obitelji i prijateljima u restoranima, rodila se ideja o razvoju gluten free standarda. Od sada će osobe na bezglutenskoj prehrani moći s povjerenjem konzumirati bezglutenska jela u restoranima i hotelima, znajući da je osoblje upoznato s principima pripreme i posluživanja takvih jela.“ izjavio je Denis Delogu, direktor tvrtke BOSK, koja je razvila ovaj standard.

bosk

Inače, BOSK gluten free standard privatni je standard kojeg je razvila tvrtka BOSK, s partnerima u provođenju – Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Katedra za zdravstvenu ekologiju, a BOSK standard namijenjenSet featured image je ugostiteljima te im pruža praktično znanje o pripremi, posluživanju i distribuciji bezglutenskih jela.

Kao prvi i jedini certificirani hotel Esplanade će svojim gostima omogućiti siguran posjet restoranima i narudžbe jela koja odgovaraju njihovim prehrambenim navikama. Vrlo smo ponosni da je upravo zagrebačkoj Esplanadi uručen prvi gluten free certifikat u Hrvatskoj i vjerujemo da će naše goste od kojih je mnogo njih na bezglutenskom režimu prehrane to iznimno obradovati.“, izjavila je Sanda Sokol, PR & Marketing Manager Esplanade, hotela koji već ima certifikate poput HACCP-a, Halal-a i Kosher-a.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN