HrTurizam.hr medijski pokrovitelj Suncokreta ruralnog turizma u Hrvatskoj

Tko su najbolji poduzetnici u ruralnom turizmu i najbolja seljačka obiteljska gospodarstva ( OPG ) u Hrvatskoj saznat ćemo 15.prosinca u Oris kući arhitekture u Zagrebu na dodijeli nagrade...

Tko su najbolji poduzetnici u ruralnom turizmu i najbolja seljačka obiteljska gospodarstva ( OPG ) u Hrvatskoj saznat ćemo 15.prosinca u Oris kući arhitekture u Zagrebu na dodijeli nagrade „Suncokret ruralnog turizma u Hrvatskoj“, koju organizira udruga „Klub članova Selo“ i tvrtka „HF Eko Etno Grupa“.

„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ poseban je godišnji nacionalni projekt ocjenjivanja najboljih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija, te tradicijske gastronomije ruralnih područja Hrvatske. Na natječaj za Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je stiglo više od 100 prijava u pet kategorija; Turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije i tradicijska ruralna gastronomija
U Hrvatskoj imamo izuzetne potencijale u ruralnom turizmu, koje zasad još uvijek nismo u potpunosti iskoristili. S razlogom smo ponosni na bogatstvo našeg ruralnog turizma, a najbolja potvrda toga je rastući broj gostiju koji posjećuju našu zemlju i naša ruralna gospodarstva” naglasila je mr. sc. Dijana Katica, predsjednica udruge „Klub članova – Selo“, glavnog organizatora ovog projekta. Osim nagrade za najbolje ruralne turističke priče i poduzetnike, cilj ovog događanja je promocija i razvoj ruralnog turizma i tradicijske kulture.

 

Restoran Karlo na Plešivici / Foto: VanJan photography

Restoran Karlo na Plešivici / Foto: VanJan photography

Kada pričamo o ruralnom turizmu, možemo govoriti o malo više od 450 registriranih turističko-seljačkih gospodarstva i još gotovo oko tisuću turističko-ugostiteljskih poduzetnika koji djeluju u ruralnim sredinama. Svakako kako je ruralni turizam jedan od grana u kojima smo specifični zbog svoje raznolikosti i samim time stvaramo konkurentsku prednost spram drugih turističkih destinacija.
Turistički news portal HrTurizam.hr ponosni je medijski pokrovitelj turističkog projekta Suncokret ruralnog turizma u Hrvatskoj , koja će se održati 15. prosinca u Oris – Kući arhitekture u Zagrebu, s početkom u 12.00 sati.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN