Hrvatska dobila WTTC pečat za sigurno putovanje

Hrvatska, Ekvador i Gana najnoviji su nositelji pečata WTTC za sigurno putovanje, kojeg je nedavno pokrenulo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC). WTTC, koji predstavlja globalni privatni sektor...

Hrvatska, Ekvador i Gana najnoviji su nositelji pečata WTTC za sigurno putovanje, kojeg je nedavno pokrenulo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC).

WTTC, koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, kreirao je žig za sigurna putovanja u svibnju ove godine, kako bi putnicima omogućio identifikaciju destinacija i poduzeća širom svijeta koji su usvojili globalne standardizirane zdravstvene i higijenske protokole.

Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih naroda (UNWTO) pozdravila je žig WTTC o sigurnim putovanjima, koji sigurnost i higijenu putnika postavljaju kao glavni prioritet.

Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a, izjavila je kako njihova marka sigurnih putovanja i dalje napreduje te kako joj je drago kako sve više popularnih turističkih destinacija iz svih krajeva svijeta prihvaćaju njihove globalne zdravstvene i higijenske protokole.

„Stalni uspjeh WTTC marke za sigurna putovanja pokazuje njegovu važnost ne samo zemljama, destinacijama i tvrtke širom svijeta, već o ključnim putnicima, milijunima ljudi širom svijeta koji rade i ovise o njima te zajedno čine uspješan sektor putovanja i turizma. WTTC pečat je presudan za ponovno uspostavljanje povjerenja potrošača u naš sektor i osiguravanje putnika kako bi bili sigurni da su uspostavljeni poboljšani higijenski standardi”

Od pokretanja WTTC Pečata sigurnih putovanja, zemlje i gradovi širom svijeta usvojili su nove protokole WTTC-a. Kao dio protokola o sigurnim putovanjima, ove svjetske mjere pružaju dosljednost i smjernice pružateljima putovanja i putnicima o novom pristupu zdravlju, higijeni, dubinskom čišćenju i fizičkoj udaljenosti u „novom normalnom“ svijetu COVID-19.

Protokoli su osmišljeni na temelju iskustva članova WTTC-a koji se bave COVID19 i na temelju smjernica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Više o WTTC pečatu “Safe Travels saznajte u prilogu, dok popis svih zemalja koji nose WTTC pečta sigunosti pogledaje OVDJE

‘Safe Travels’: Global Protocols & Stamp for the New Normal

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN