htz američki agenti

Hrvatska domaćin prvog putovanja putničkih agenata iz SAD-a u Europu od pojave globalne pandemije

U organizaciji agencije RealCroatia i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama, u Hrvatskoj se održava prvo organizirano putovanje turističkih agenata iz Amerike u Europu od pojave globalne...

U organizaciji agencije RealCroatia i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama, u Hrvatskoj se održava prvo organizirano putovanje turističkih agenata iz Amerike u Europu od pojave globalne pandemije koronavirusa.

U programu putovanja sudjeluje osam američkih putničkih agentica, čije su agencije usko specijalizirane za putovanja u segmentu luksuznog turizma, a koje će do 30. travnja obići hrvatske destinacije, Zagreb, Plitvička jezera, Zadar, Trogir, Split, Hvar, Pelješac i Dubrovnik.

“Ovaj posjet sinergijski će djelovati s nastojanjima Hrvatske turističke zajednice da se turistička sezona produži na 365 dana u godini, a upravo nam američko tržište može pomoći u ostvarivanju tog cilja, jer se radi o bogatim i zahtjevnim turistima koji nisu sezonalni kao u Europi”, istaknula je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin, naglasivši kako su agentice ujedno i članice prestižnog Virtuosa, mreže najboljih američkih luksuznih turističkih agencija koja broji više od 20.000 savjetnika širom svijeta i više od 1.800 partnera među kojima su vrhunski hoteli, odmarališta, turoperatori, avioprijevoznici i agencije.

“Činjenica kako je prvo europsko putovanje američkih putničkih agenata organizirano upravo u Hrvatskoj pokazuje kako Amerikanci željno iščekuju nova putovanja u našu zemlju, odnosno potvrđuje poziciju naše zemlje kao tražene, sigurne i dobro pripremljene destinacije. U tome je pomogla i činjenica što smo tijekom prošle godine bili jedna od rijetkih destinacija koje su bile otvorene za američke goste, a još bolje trendove očekujemo u ovoj godini u kojoj smo s američkim tržištem povezani direktnom aviolinijom na relaciji New York – Dubrovnik. Siguran sam kako će ovo studijsko putovanje dodatno doprinijeti prepoznatljivosti naše zemlje na tržištu SAD-a, našem najvažnijem dalekom tržištu”, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako je luksuzni turizam jedan od traženijih proizvoda u vrijeme pandemije.

/ / / UNITED AIRLINES POKREĆE DIREKTNU LINIJU IZMEĐU SAD I HRVATSKE

U sklopu ovog putovanja, uz luksuzni turizam, fokus će biti i na turističkim proizvodima kao što su nacionalni parkovi i parkovi prirode, kulturno-povijesna baština i eno-gastronomija, odnosno na proizvodima koji su izrazito traženi na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Agentice će također biti upoznate sa svim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima koje se provode u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na kampanju Safe Stay in Croatia.

“Sjedinjene Američke Države ključno su turističko tržište s ogromnom ekonomskom snagom. Vjerujem kako ćemo svi zajedno ovu krizu iskoristiti kao katalizator za probijanje u jedan viši turistički segment”, poručila je direktorica agencije RealCroatia Petra Gracin.

Studijsko putovanje obuhvaća sedam destinacija, Zagreb, Plitvička jezera, Zadar, Split, Pelješac, Hvar i Dubrovnik, a realizirano je zahvaljujući brojnim partnerima, od avio-kompanija do hotela.

Dolazak najviših predstavnika prestižnih američkih putničkih agencija iznimno je važno za promociju Hrvatske na tržištu Sjedinjenih američkih država. S obzirom na otvorenost Hrvatske prema državama trećih zemalja te najave izravnih letova koji će ovo ljeto biti na relaciji SAD – Hrvatska, drago nam je da postoji veliki interes njihovih putničkih agencija kako bi Hrvatsku prikazali i kao zemlju luksuznog turizma. Veseli nas što su prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju i uvjerena sam da će svi dionici koji su uključeni u realizaciju ovog studijskog putovanja pokazati svo bogatstvo prirode, kulture, povijesti i gastronomije koje naša domovina može ponuditi gostima s američkog tržišta, rekla je ministrica Brnjac.

Dodajmo kako agentice u pratnji Ine Rodin danas borave u Splitu, te potom kreću prema Hvaru i Pelješcu da bi svoj posjet Hrvatskoj završile 30. travnja u Dubrovniku.

Amerikacni koji su se cjepili moći će putovati u Europu

Za kraj, važno je za naglstiti kako je predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen izjavila kako će američki turisti koji su cijepljeni protiv covida-19 moći posjetiti Europsku uniju na ljeto. Sve članica EU će prihvatiti amričke turiste koji su cijepljeni s cjepivima koje je odobrila EMA. Konkretno, radi se o cjepivu Moderne, Pfizera i Johnson&Johnson.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN