Hrvatska i Kina će surađivati na području posebnih oblika turizma

U sklopu višednevnog boravka kineske delegacije povodom summita Kina+16, kineski ministar kulture i turizma Lu Shugang i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli potpisali su „Memorandum o suradnji na području...

U sklopu višednevnog boravka kineske delegacije povodom summita Kina+16, kineski ministar kulture i turizma Lu Shugang i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli potpisali su „Memorandum o suradnji na području posebnih oblika turizma“. Nakon potpisivanja Memoranduma, na bilateralnom sastanku u Ministarstvu turizma, zaključeno je kako je ova, ali i svaka sljedeća, godina turizma Kine i Hrvatske, prenosi Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Još smo jednom potvrdili dobru suradnju, a ministar Shugang pozvao nas je u Kinu ove jeseni da budemo posebni gosti međunarodnog sajma turizma na kojem sudjeluju predstavnici 100 zemalja svijeta“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli te je naglasio kako potpisivanje Memoranduma jasno pokazuje interes i znak kako i Kina i Hrvatska prepoznaju potencijalne suradnje što je ujedno i temelj na kojem će se nadograđivati buduće konkretne aktivnosti u turizmu. Tome u prilog idu i aktivnosti pripremljene i dogovorene u sklopu obilježavanja 2019. godine kao „godine kulture i turizma Hrvatske i Kine“.

Zajedno ćemo raditi na promociji suradnje naših država, nastojati uspostaviti jače prometne veze te razmjenjivati iskustva iz područja posebnih oblika turizma. Osim toga, kineski ulagači zainteresirani su za ulaganja, posebice u zdravstveni turizam“, istaknuo je Cappelli te nadodao kako je kinesko tržište iznimno važno jer je riječ o turistima koji nisu motivirani odmorišnim turizmom, već kulturnom ponudom, gastro-eno i ostalim posebnim oblicima turizma.

Podsjetimo, kineski turisti su u 2018. godini ostvarili 234.111 dolazaka i 344.083 noćenja, odnosno 46 posto više dolazaka i 45 posto više noćenja u odnosu na 2017. godinu.

POVEZANA VIJEST:

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN