Hrvatska i Mađarska postigle dogovor kojim se olakšavaju turistička putovanja

Hrvatska i Mađarska postigle su bilateralni dogovor kojim će međusobno priznavati potvrde o cijepljenju bilo kojim cjepivom protiv bolesti COVID-19. Riječ je o dogovoru kojim će se, uz predočenje...

Hrvatska i Mađarska postigle su bilateralni dogovor kojim će međusobno priznavati potvrde o cijepljenju bilo kojim cjepivom protiv bolesti COVID-19.

Riječ je o dogovoru kojim će se, uz predočenje potvrde o cijepljenju, omogućiti nesmetana putovanja hrvatskih i mađarskih građana između ove dvije zemlje, a koji će granice moći prelaziti bez ograničenja, odnosno bez obvezne samoizolacije ili predočenja negativnog testa.

Odlične su to vijesti ususret glavnom dijelu turističke sezone tijekom kojeg se u Hrvatskoj očekuje najveći intenzitet turističkog prometa.

Kako ističu iz HTZ-a, dobre trendove s mađarskog tržišta potvrđuje i današnja virtualna prezentacija i poslovna radionica koju organizira Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije. Ovo virtualno događanje okupilo je više od 110 sudionika, a tijekom dana će se održati gotovo 300 individualnih sastanaka.

Velik interes mađarskih partnera za virtualne prezentacije i poslovne radionice dobar je pokazatelj ususret turističkoj sezoni. Osim što smo sve sudionike podsjetili na ljepote Hrvatske, a naročito Zadarske županije, informirali smo ih o trenutnim uvjetima putovanja između dviju zemalja. Vijest o sklapanju bilateralnog dogovora između Hrvatske i Mađarske došla je u pravi trenutak te će zasigurno veliki broj Mađara za svoja odredišta odabrati upravo hrvatske destinacije, istaknula je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti nadodavši kako će dobrim trendovima pridonijeti i po prvi puta uvedena aviolinija između Budimpešte i Zadra, koja će od srpnja prometovati dva puta tjedno.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN