Hrvatska među najtraženijih destinacija na francuskom tržištu

Hrvatska je među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske govore podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj. „Brojni upiti...

Hrvatska je među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske govore podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj.

Brojni upiti opće i stručne javnosti koji nam svakodnevno pristižu dokaz su da je slika Hrvatske u Francuskoj i dalje vrlo dobra. Hrvatska odlično kotira na ljestvici zemalja koje zbog iznimnih prirodnih ljepota, gostoljubivosti i povoljne epidemiološke situacije svakako vrijedi posjetiti“, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica, naglasivši kako je već sada primjetan trend porasta rezervacija za iduću godinu s obzirom da su mnogi francuski organizatori putovanja svojim klijentima omogućili besplatnu odgodu rezervacija, kao i i najave novih aviolinija s francuskog tržišta za posezonu.

Naime, prema novom planu letenja za rujan i listopad, Air France s pariškog aerodroma Charles de Gaulle najavljuje letove za Dubrovnik i Zagreb.

Do kraja rujna Air France planira uspostaviti 50 posto uobičajenog programa letenja, a do kraja listopada 60 posto.

Francuska spada među ona tržišta s kojih veći priljev gostiju očekujemo u ovom glavnom ljetnom dijelu sezone, posebice u kolovozu kada se među Francuzima tradicionalno najviše koriste godišnji odmori i to ponajprije u tradicionalno najpopularnijim regijama za Francuze, dubrovačkoj i splitskoj regiji“istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Britanski The Guardian o odmoru u Hrvatskoj

Tržište s kojeg se također tek očekuje veći priljev gostiju je i Velika Britanija.

Tako britanski The Guardianu u svojem članku naslova Croatia this summer: three areas to visit without the crowds navodi kako se Hrvatska za turiste otvorila još u svibnju te kako je zbog manjka gužvi 2020. godina idealna za opuštajući odmor s naglaskom na dalmatinske otoke Lastovo, Mljet i Kornate, nacionalne parkove Sjeverni Velebit, Paklenica i Risnjak, a izdvojeni su i Park prirode Lonjsko polje te Konavle.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN