Hrvatska u Cannesu pokazala veliki potencijal kao premium destinacija

Hrvatska nudi zaokružen turistički proizvod.

Autor:  HrTurizam.hr

8. prosinca 2023.

Hrvatske tvrtke iz segmenta premium turizma održale 700 sastanaka s agentima na sajmu International Luxury Travel Market.

Vodeći svjetski događaj za portfolio luksuznog turizma - International Luxury Travel Market (ILTM) u Cannesu – u opsežnom programu promocije i umrežavanja okupio je 2100 agenata iz više od 75 zemalja.

Pojedinačna tvrtka tijekom sajma održi oko 70 jedan-na-jedan sastanaka s agentima. Na ILTM-u ove godine sudjeluje 11 hrvatskih tvrtki iz premium segmenta, što je dvostruko više nego prošle godine, a sudjelovanje tvrtki na sajmu organizirala je Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. 

Andreja Vukojević: Gradimo temelje za osnivanje Zajednice premium turizma HGK

„Nastupom na ILTM-u želimo pozicionirati Hrvatsku na svjetskoj karti premium turizma. Kroz cijelu ovu godinu posvetili smo se praćenju trendova u okruženju. Kompetitivno tržište konstantno nas motivira za modernizaciju kako bismo se bolje uklopili u suvremeni kontekst i popratili globalna kretanja u putovanjima. Uz to smo posvećeni poticanju unaprjeđenja kvalitete u svim segmentima i djelatnostima turizma. Ovaj sajam jedna je od aktivnosti kojima osluškujemo tržište i gradimo temelje za osnivanje Zajednice premium turizma HGK koja će biti podrška tvrtkama u razvoju i promociji ponude premium turizma Hrvatske.“ rekla je Andreja Vukojević, direktorica Sektora turizma i Službe za marketing i komunikacije HGK.

ILTM okuplja međunarodnu turističku zajednicu. Spaja sve vrste luksuznih putničkih iskustava – od najetabliranijih brendova u industriji do pionira u premium ponudi. Tijekom četiri dana sajma zakazano je sveukupno više od 82 tisuće B2B sastanaka.

Iltm cannes23 9465

Mihalić Đurica: 90 posto organizatora poslovnih događanja planira organizirati poslovni event u inozemstvu

U okolnostima potpunog oporavka poslovnih putovanja u Francuskoj, Hrvatska se međunarodnoj turističkoj publici u Cannesu predstavlja kao destinacija premium i luksuzne ponude. Prema nedavnom istraživanju gotovo 90 posto organizatora poslovnih događanja u Francuskoj planira organizirati poslovni event u inozemstvu, a Hrvatska ima sve pretpostavke za još značajnije dolaske u segmentu MICE turizma. Sajam u Cannesu pruža savršenu priliku i idealno mjesto za pozicioniranje naše zemlje na svjetskoj karti luksuza s posebnim naglaskom na klijente koji izuzetno cijene gastronomiju, kulturne znamenitosti i prirodnu baštinu. Hrvatska uživa sve bolju poziciju na francuskom tržištu što potvrđuju i sami agenti koji ističu kako naša zemlja nudi zaokružen turistički proizvod.“ izjavila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

HGK organizira sudjelovanje hrvatskih tvrtki na sajmu industrije luksuznih putovanja 7. put, točnije od 2017. godine. Ove godine na sajmu sudjeluje više od 7 tisuća stručnjaka u segmentu luksuznih putovanja iz više od 95 zemalja.

Prilike za izgradnju i obnavljanje veza s organizatorima putovanja, kustosima i agencijama iz cijelog svijeta u Cannesu traži 11 hrvatskih brendova: Le Meridien Lav Split, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa / Hilton Imperial Dubrovnik, Royal Hotels & Resort Dubrovnik, Katarina Line Cruises and Tours Croatia, Esplanade Zagreb Hotel, Hilton Hotels Zagreb, Lošinj Hotels & Villas, Elite Travel Premium Experiences, Globtour Event Croatia, Marinus Beach Hotel Croatia, Leonidas Travel.

Riječ je o premium hotelima i putničkim agencijama specijaliziranima za goste veće platežne moći.

„Sudjelovanje na sajmu ILTM predstavlja izuzetnu priliku za nas, budući da okuplja ključne sudionike luksuzne putničke industrije. Očekujemo susrete s brojnim agentima iz ovog segmenta, što otvara nove poslovne horizonte i pruža priliku za uspostavu vrijednih poslovnih odnosa. Promocija našeg novog brenda - Elite Travel Premium Experiences na ovom sajmu predstavlja dodatan bonus, a uvjereni smo da će dugoročno rezultirati značajnim uspjesima. Radujemo se prilici da podijelimo svoje visoke standarde  s globalnom publikom te da nastavimo graditi našu reputaciju kao vrhunske destinacije za putovanja visokog ranga.“zaključila je Silvia Veramenta Business Development Manager iz Elite Travel.

Foto: HGK

Autor:  HrTurizam.hr

8. prosinca 2023.