Hrvatska u top 20 svjetskih destinacija popularnog američkog magazina Condé Nast Traveler

Hrvatska je prepoznata kao jedna od top svjetskih destinacija zauzevši odlično deveto mjesto na listi 20 najboljih destinacija po izboru čitatelja popularnog američkog magazina specijaliziranog za putovanja Condé Nast...

Hrvatska je prepoznata kao jedna od top svjetskih destinacija zauzevši odlično deveto mjesto na listi 20 najboljih destinacija po izboru čitatelja popularnog američkog magazina specijaliziranog za putovanja Condé Nast Travelera, odnosno u sklopu dodjele prestižnih nagrada Condé Nast Travelers’ 2021 Readers’ Choice Award.

Navedenu listu predvode Portugal, Novi Zeland, Japan, Maroko, Šri Lanka, Italija, Island i Grčka, zatim slijede Hrvatska te Turska, Norveška, Maldivi, Kenija, Irska, Izrael, Australija, Švicarska, Indonezija, Bocvana i Filipini. 

Vijest da su čitatelji Condé Nast Travelera prepoznali Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih zemalja na svijetu izuzetno nas veseli. Potvrda je to iznimnog ugleda naše zemlje među američkim ljubiteljima putovanja koji Hrvatsku doživljavaju kao kvalitetnu, atraktivnu i sigurnu destinaciju“, izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a na tržištu SAD-a, nadodavši kako ovo priznanje ujedno predstavlja veliku motivaciju u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najomiljenijih destinacija Amerikanaca. 

Dodajmo kako nagrade Readers ’Choice Awards predstavljaju najdugovječnije i najprestižnije priznanje izvrsnosti u industriji putovanja, a dodjeljuju se na temelju glasova više od 800 tisuća čitatelja Condé Nast Travelera koji su slali odgovore i ocjene temeljene na iskustvu stečenom tijekom putovanja diljem svijeta. 

U dosadašnjem dijelu ove godine američki su turisti ostvarili rast od 454 posto u dolascima i 304 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Nakon službene objave kako se ukidaju se vize za USA, ovo je jeo jedna odlična vijest s američkog tržišta, no s druge strane jučer je američki CDC objavio kako je ne preporučuju putovanje u Hrvatsku. Koliko će to usporiti dolazak američkih turista je teško pitanje, no najvjerojatnije, kao i slučaju europskog ECDC-a, jako malo ili nimalo. Ove godine je drugačiji kontekst te iste liste više ne igraju veliku ulogu u odluci za putovanjem.

Foto: Oliver Sjöström, Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN