Hrvatska u Velikoj Britaniji predstvaljena kao gastronomska destinacija s autentičnom food & wine scenom

Ove godine s britanskog tržišta ostreni su odlični rezultati, te je tako tijekom prvih devet mjeseci ostvareno 794.000 dolazaka i više od 4 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 8...

Ove godine s britanskog tržišta ostreni su odlični rezultati, te je tako tijekom prvih devet mjeseci ostvareno 794.000 dolazaka i više od 4 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 8 posto. Popularnost Hrvatske dodatno potvrđuju brojne medijske objave u nekim od najpopularnijih medijskih izdanja.

Tako je u posebnom prilogu Financial Timesa, odnosno u znamenitom vikend izdanju „How To Spend It“, objavljena je velika reportaža o Korčuli te o hrvatskoj eno-gastronomskoj ponudi koja je prikazana kao visokokvalitetna, a Hrvatska je predstavljena kao rastuća gastronomska destinacija s autentičnom food & wine scenom.

Navedeni se prilog tiska u tiraži od gotovo 200.000 primjeraka te ostvaruje doseg od 2 milijuna čitatelja. Objava je dostupna u tiskanom izdanju te u online verziji.

Iz HTZ-a ističu kako je usporedno na ITV televiziji emitiran prvi set emisija s fokusom na promicanje luksuznih i autentičnih destinacija centralne Dalmacije, eno-gastronomske ponude i kulturne baštine u sklopu njihovih popularnih nagradnih igri. Prilozi su imali doseg koji premašuje 14 milijuna gledatelja Britanski ljubitelji putovanja odlično reagiraju na naše promotivne aktivnosti, a ukupna hrvatska turistička ponuda također je vrlo tražena na ovom tržištu. Navedeno dokazuje kontinuirani rast turističkog prometa i činjenica da ovo tržište zauzima sve čvršću poziciju među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako podaci sustava eVisitor pokazuju da je Hrvatska najpopularnija među mladim britanskim turistima.

Svakako je važno poznavati svoje goste, a dobar uvid oko turističkog tržišta Velike Britanije možete dobiti kroz profil emitivnog tržišta – Velika Britanija.

 

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN