Hrvatski startup SightRun pojačao turističku ponudu Graza

SightRun, besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za aktivaciju audio zapisa, proširila se i van naših granica, točnije u Austriju....

SightRun, besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za aktivaciju audio zapisa, proširila se i van naših granica, točnije u Austriju.

Tako se Graz pored Zagreba, Rovinja, Opatije i Munchena našao na listi gradova u kojima je moguće trčati uz aplikaciju ili doživjeti turističko trčanje. SightRun bio je jedan od pobjednika boot campa Next incubatora, inovacijskog laboratorija Energie Steiermarka, te je tako dobio priliku raditi na daljnjem razvoju aplikacije uz podršku stručnog tima. Završetkom ovog pilot projekta lansirana je tura za grad Graz, a projekt je jučer prezentiran medijima u Grazu. “Čak i energetska kompanija mora napraviti digitalnu transformaciju i ne može više počivati i oslanjati se isključivo na svoje prethodno poslovanje, a osobito ako želi ostati kompetitivna i orijentirana budućnosti. Digitalne prednosti i nove tehnologije otvaraju bogat i zanimljiv potencijal različitih poslovnih modela. Iz tog razloga pokrenuli smo prije tri godine inkubator orijentirajući se pritom startup projektima. Trenutno smo u potrazi za IoT poslovnim modelima, a natječaj je otvoren do kraja svibnja.” istaknuo je Christian Purrer, CEO Energie Steiermarka.

Inače, SightRun aplikacija od početka godine je dostupna u Grazu, a kako ističe Sandra Bortek, direktorica marketinga i suosnivač SightRuna, smart city rješenja nisu više samo nice-to-have, već nešto što nove generacija putnika zaista i trebaju „Ponosni smo što možemo prezentirati SightRun u Grazu i drago nam je što smo ostvarili suradnju s Energie Steiermarkom i Turističkom zajednicom grada Graza, a koji su prepoznali potencijal projekta. Uz SightRun, razgledavanje grada podigli smo na novu razinu i gradovima pomažemo da postanu runner friendly. Uz činjenicu da je trčanje jedna od najbrže rastućih sportskih grada u svijetu i prepoznavši trkače kao interesantnu turističku nišu, sigurna sam da je ova suradnja samo naš prvi korak u promociji Graza i Austrije kao trkačke destinacije”, dodala je Sandra Bortek.

Veseli nas što smo uz SightRun aplikaciju nadopunili turističku ponudu grada Graz, istaknuo je Dieter Hardt-Stremayr, direktor Graz Tourismusa te dodao“ Sve je više posjetitelja, od čega ponajviše onih poslovnih i posjetitelja konferencija, koji vole tijekom svog boravka u gradu i dalje biti aktivni i ne žele se odreći svoje dnevne trkačke rutine. Uz ovu aplikaciju dostupna im je unaprijed pripremljena trkačka ruta. Aplikacija ih navigira kroz grad, a usput saznaju i zanimljivosti o gradu” zaključio je Dieter Hardt-Stremayr.

Hrvatski startup SightRun mobilna je aplikacija za turističko trčanje te novi turistički proizvod za trčanje kao atraktivna turistička niša. SightRun aplikaciju moguće je besplatno skinuti na Apple Storeu i Google Playu, a više o cijelo priči SightRun aplikaciji za turističko trčanje pročitajte u intervju s Sandrom Bortek u prilogu.

Povezana vijest: SIGHTRUN ODLIČAN NOVI TURISTIČKI PROIZVOD KOJI POVEZUJE TRČANJE I TURIZAM – TURISTIČKO TRČANJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN