HTZ: Osigurano deset milijuna kuna za dodatne marketinške i PR aktivnosti u inozemstvu

Za marketinške i PR aktivnosti u inozemstvu preraspodjelom je osigurano deset milijuna kuna, odlučeno je na 49. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice. Kako ističu iz Ministarstva turizma, riječ...

Za marketinške i PR aktivnosti u inozemstvu preraspodjelom je osigurano deset milijuna kuna, odlučeno je na 49. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice.

Kako ističu iz Ministarstva turizma, riječ je o sredstvima  koja će se usmjeriti u organizaciju promotivnih aktivnosti i događanja, oglašavanje u medijima, marketinške projekte s domaćim i inozemnim turoperatorima i agencijama te radionice, edukacije i prezentacije s buyerima u zemlji i inozemstvu, i to na 16 emitivnih tržišta: Njemačke, Velike Britanije, Austrije i Švicarske, Italije, Francuske, Švedske i Norveške, Nizozemske i Belgije, Poljske, Rusije i Ukrajine, Mađarske, Češke i Slovenije.

Ministar Cappelli je tijekom sjednice naglasio važnost zajedništva svih dionika turizma u realizaciji zacrtanih ciljeva. „Svi znamo koliko je turizam dinamična djelatnost, trendovi su promjenjivi i samo zajedničkim rješenjima i radom možemo odgovoriti na izazove. Prezentacija Hrvatske u svijetu iznimno je bitna, zato osiguravamo dodatna sredstva“ ,rekao je ministar turizma Gari Cappelli dodajući kako će se uskoro u Slavoniji održati radni sastanak svih ključnih dionika turističkog sustava pred glavni dio turističke 2019. godine.

S početkom ožujka krećemo s provedbom prve ovogodišnje kampanje za promociju predsezone koja će se do 15. travnja provoditi na 12 nama ključnih tržišta među kojima je i Njemačka gdje je u tijeku velika kampanja na 11 njemačkih TV kanala“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Pozitivni signali s tržišta Slovenije, Italije i Njemačke 

Tijekom sjednice iznesene su  informacije o trenutnom stanju na emitivnim tržištima s naglaskom na Sloveniju, Italiju i Njemačku budući da su sjednici prisustvovali direktori HTZ-ovih predstavništava.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u Sloveniji Metka Bradetić prenijela je kako su najave sa slovenskog tržišta dobre te da se kontinuirano radi na inovativnim promotivnim aktivnostima s posebnim naglaskom na promociju Slavonije i zdravstvenog turizma. Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj rekao kako su najave s tržišta dobre budući da Nijemci cijene Hrvatsku kao destinaciju te da najintenzivniji dio bukiranja tek predstoji.

Nužno je pratiti stanje na tržištu i u skladu s time reagirati posebnim kampanjama, no ključno za našu zemlju po pitanju PR aktivnosti je biti što prepoznatljiviji i aktivniji što ćemo u skladu s Programom rada i odrađivati“ ,izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

Rast dolazaka od 8%

Pokazatelji o turističkih dolascima i noćenjima od početka godine su pozitivni, bilježi se blagi trend rasta prometa pa je tako do 25. veljače u sustavu e-Visitor prijavljeno 456 tisuća dolazaka što je rast od osam posto te je ostvareno 1,2 milijuna noćenja, što je tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine. 

Također, tijekom siječnja, najveći rast broja dolazaka i noćenja bilježe tržišta Finske, Belgije i Švedske, a potom slijede Nizozemska, Ukrajina, Poljska, Slovenija, UK te daleka tržišta NR Kine, SAD-a i Kanade.

Vijesti: