HUT podržava početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika

Hrvatska udruga turizma (HUT), krovna udruga turističkog sektora u Hrvatskoj, izražava zadovoljstvo i snažno podržava inicijativu Ministarstva turizma i sporta o početku organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika te je spremna,...

Hrvatska udruga turizma (HUT), krovna udruga turističkog sektora u Hrvatskoj, izražava zadovoljstvo i snažno podržava inicijativu Ministarstva turizma i sporta o početku organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika te je spremna, zajedno sa svojim članicama aktivno se uključiti u operativnu provedbu programa.

/ / / Sredinom travnja kreće cijepljenje turističkih djelatnika. Hrvatska će pokriti i dio troška testiranja za turiste

U HUT-u smatramo kako je cijepljenje turističkih djelatnika od sredine travnja kvalitetna i pravovremena mjera koja će  biti naša najjača promotivna poruka u ovom dijelu  turističke godine. Posebno je važno što se uz stalne djelatnike ovaj program cijepljenja u turizmu odnosi i na sezonske djelatnike.

Početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u ovoj fazi  pripremi turističke sezone je odlična mjera, a mi ćemo napraviti sve što može da se što veći broj zaposlenika i sezonaca animira na cijepljenje. Svima u sektoru je jasno da je uspjeh turističke sezone vezan uz epidemiološko stanje te percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije, a pravovremeno i organizirano cijepljenje turističkih djelatnika je jedan od najvažnijih čimbenika koji će to i omogućiti, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a. 

U kontekstu dodatnog jačanja percepcije Hrvatske kao sigurne destinacija, u HUT-u pozdravljaju i inicijativu širenje mreže testiranja za goste u turističkim destinacijama antigenim testovima, a kroz formiranje značajnog broja dodatnih punktova za testiranje u turističkim destinacijama. 

Podsjetimo, HUT je krajem siječnja proveo anketu među zaposlenicima domaćih hotelskih kompanija o njihovom interesu za cijepljenje protiv Covida-19. Rezultati ankete pokazali su općenito vrlo visoki interes zaposlenika. Za cijepljenje je zainteresirano njih oko 25.000, što čini udio oko 70 posto ukupnog broja stalno zaposlenih u djelatnosti pružanja usluga smještaja. 

/ / / Oko 70 posto hotelskih turističkih djelatnika se želi cijepiti protiv koronavirusa

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN