HUT: Veliki interes za Covid-19 tracker je pokazatelj kako je sigurnost ključna odrednica uspjeha ove sezone

Web stranicu www.croatiacovid19.info, koju je pokrenula Hrvatska udruga turizma s ciljem svakodnevno ažuriranog i točnog informiranja o broju slučajeva Covid-19 u Hrvatskoj te njenim regijama, u prva 4 dana od pokretanja...

Web stranicu www.croatiacovid19.info, koju je pokrenula Hrvatska udruga turizma s ciljem svakodnevno ažuriranog i točnog informiranja o broju slučajeva Covid-19 u Hrvatskoj te njenim regijama, u prva 4 dana od pokretanja posjetilo je preko 30.000 jedinstvenih korisnika.

Najviše posjetitelja dolazi iz Njemačke (30,91%), Mađarske (28,15%), Hrvatske (13,57%), Slovenije (10,82%), Austrije (6,88%), Nizozemske (2,83%) i UK-a (2,16%). Manji broj korisnika dolazi iz Švicarske (1%), Italije (0,65%) i Belgije (0,61%).

Veliki interes, posebno stranih gostiju, za Covid-19 tracker stranicu još je jedan pokazatelj da je sigurnost ključna odrednica uspjeha ove sezone, a Hrvatsku su kao sigurnu destinaciju ove sezone prepoznali brojni strani gosti” ističu iz HUT-a.

Hrvatsku je od početka godine posjetilo gotovo 3,9 milijuna turista koji su ostvarili preko 24 milijuna noćenja, a u srpnju je ostvareno više od 2,2 milijuna turističkih dolazaka , što je 53,2 posto dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine.

Najviše inozemnih gostiju iz Njemačke, nakon toga iz Slovenije, Češke, Austrije i Poljske. Pritom je broj turističkih dolazaka iz Njemačke na razini 92 posto lanjskog rezultata, iz Slovenije na 91 posto lanjskog rezultata, dok je broj dolazaka gostiju iz Poljske i Češke na 82 posto lanjskog rezultata

Ono što je važno, u gotovo pet mjeseci otkada je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze Covid-19, koji je bio uvezen, još nema službenih informacija da se niti jedan od državljana drugih država zarazio u komercijalnom smještaju u Hrvatskoj.

Zahvaljujući kvalitetnoj epidemiološkoj situaciji Njemačka, Slovenija i Austrija potvrdile su da je Hrvatska sigurna te je preporučuju svojim građanima za ljetni odmor.

Hrvatska nastavlja biti najsigurnija, najbliža i najprihvatljivija destinacija za odmor na Mediteranu svim gostima iz središnje EU” naglašavaju iz HUT-a.

Otvoreno 817 hotela i 417 kampova

Bluesun Hotel Soline – Brela

Trenutno su u Hrvatskoj otvoreni 817 hotela i 417 kampova i svakodnevno se otvaraju novi turistički objekti i sadržaji u destinacijama diljem obale.

Popunjenost kapaciteta turističke kompanije Bluesun Hotels & Resorts trenutno je oko 80 posto, a očekuje se kako će se u prvoj polovini kolovoza to još i poboljšati, jer se od sredine srpnja izuzetno pojačao booking, ističu iz Bluesun Hotels & Resort.

Izuzetno dobre rezultate ima kamp u Starigradu Paklenici, što zbog njegova atraktivnog položaja na ulazu u Park prirode Paklenica, što zbog činjenice da gosti u ovom, novonastalim uvjetima –  odabiru takav tip smještaja jer se osjećaju sigurno. 

“Kako je aviopromet bitno smanjen u odnosu na prethodne sezone, većinom su to i dalje autogosti iz nama bliskih zemalja. Dobra je vijest da je naš najveći partner sa skandinavskog tržišta, Ving, počeo s komercijalnim letovima iz Švedske od subote 25.07., a upravo skandinavski gosti su tradicionalno vezani uz naše hotele na Makarskoj rivijeri te sada očekujemo, a to se vidi i na rezervacijama – povratak gostiju s tog područja u drugoj polovici kolovoza i u rujnu”, kazao je Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima Bluesun Hotels & Resorts

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN