Hvale vrijedan potez Ministarstva turizma – za usluge cateringa unajmili osobe s Downovim sindromom i njihov projekt Buba Bar

Prije dva dana u Osijeku održani su Dani poslova u turizmu gdje je više od 4.000 posjetitelja i nezaposlenih osoba uključujući 350 učenika iz završnih razreda srednjih škola u...

Prije dva dana u Osijeku održani su Dani poslova u turizmu gdje je više od 4.000 posjetitelja i nezaposlenih osoba uključujući 350 učenika iz završnih razreda srednjih škola u ugostiteljstvu, tražilo svoju priliku i posao u turizmu. U sklopu Dana poslova u turizmu, Ministarstvo turizma s partnerima održalo je radionicu za natječaj pod nazivom Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Za potrebe radionice Ministarstvo turizma kontaktiralo je za uslugu cateringa Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, koji uskoro otvaraju prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom – Buba Bar.   Odličan i hvalevrijedan potez MINT-a koji su ovime dali podršku Udruzi Bubamara i njihovom nastojanju da se otvori prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom.

Ugodno nas je iznenadio poziv Ministarstva turizma da za njihove potrebe naši članovi Udruge rade ugostiteljsku uslugu tj. uslugu cateringa i posluživanja.  Članovi su s oduševljenjem prihvatili poziv i odradili odličan posao“ ističe Tomislav Velić, predsjednik Udruge Bubamara iz Vinkovaca te dodaje kako se zahvaljuje na ukazanom povjerenju i na potpori. Također, pohvalno je što MINT tu vijest nije iskoristio za vlastitu promociju, no kako je ovo odličan pozitivan primjer suradnje Javnog i civilnog sektora svakako zaslužuje javnu pohvalu.

Inače, Udruga Bubamara oduševila je Hrvatsku, ali i cijeli Svijet, projektom socijalnog poduzetništva kojem je cilj otvaranje prvog kafića u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom. Projekt nazvan Buba bar je predstavljen kroz uspješno završenu Indiegogo kampanju u kojoj je prikupljeno 16,821 dolara koju su donirali 531 osoba. Također, Indiegogo kampanja za Buba Bar proglašena je drugom najuspješnijom crowdfunding kampanjom u Hrvatskoj za 2016. godinu.” Želimo da Buba Bar, prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom, postane mjesto na kojem će osobe s invaliditetom ostvariti svoje osnovno pravo – pravo na rad te će imati priliku svojim radom pridonijeti zajednici” naglašavaju iz Udruge Bubamara koja broji 1.495 članova te je provela preko 150 različitih projekata za potrebe osoba s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Inače, “Bubamarci” su vrijedno trenirali i učili u privremenom Buba Baru, koji je bio postavljen u sklopu manifestacije Advent u Vinkovcima te ne mogu dočekati otvaranje pravog Buba bara – prvog kafića u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom i koji će biti mjesto najbolje kave servisirane s najtoplijim osmjehom.

Vijesti: