Inicijativa Novog Zelanda poziva goste na očuvanje okoliša

Turistička industrija Novog Zelanda udružila je snage kako bi pokrenula veliku turističku inicijativu u kojoj potiču posjetitelje na brigu o njihovom okolišu i jedinstvenoj prirodi. Pod geslom „Tiaki –...

Turistička industrija Novog Zelanda udružila je snage kako bi pokrenula veliku turističku inicijativu u kojoj potiču posjetitelje na brigu o njihovom okolišu i jedinstvenoj prirodi.

Pod geslom „Tiaki – Briga o Novom Zelandu“, industrija je pokrenula inicijativu „Tiaki zavjet“ koja aktivno potiče posjetitelje da se brinu za prirodu i respektiraju novozelandske kulture kako bi očuvali zemlju za buduće generacije.

Izvršni turistički direktor Novog Zelanda Stephen England-Hall naglašava kako je svatko odgovoran za brigu o Novom Zelandu, a Tiaki zavjet obuhvaća konekciju Novozelanđana sa svojim domom.

Novi Zeland je poznat po svojoj toploj dobrodošlici gostima te se Tiaki zavjet bazira na toj činjenici i poziva svijet da stane uz nas kako bi buduće generacije Kiwija i posjetitelja mogle uživati u prirodnim ljepotama“, izjavio je England-Hall te dodao: „Zavjet podsjeća ljude da se odgovorno ponašaju prema dobrima koje Novi Zeland nudi, a pod time se očekuje da ne zagađuju okoliš, oprezno voze i budu obzirni prema svemu“.

Ministar turizma Kelvin Davis predstavio je inicijativu u ime sedam ključnih organizacija javnog i privatnog sektora čija suradnja je pomogla u realizaciji inicijative.

Glavni izvršni direktor Air New Zealanda Christopher Luxon izjavio je kako inicijativa brine o zemlji, ali i ljudima. „Osim što smo tražili podršku naših posjetitelja o brizi za našu zemlju, želimo im omogućiti i sigurno putovanje, ali i fantastično iskustvo“.

TIAKI ZAVJET

WHILE TRAVELLING IN NEW ZEALAND I WILL

CARE FOR LAND, SEA AND NATURE, TREADING LIGHTLY AND LEAVING NO TRACE

TRAVEL SAFELY, SHOWING CARE AND CONSIDERATION FOR ALL

RESPECT CULTURE, TRAVELLING WITH AN OPEN HEART AND MIND

Tiaki zavjet će promicati sve organizacije koje sudjeluju u inicijativi, ali i šire. Informacije su trenutno dostupne na Engleskom, Maorskom, Njemačkom i Kineskom jeziku, no s vremenom će se obuhvatiti i veći broj stranih jezika.

Više o cijelom projektu saznajte OVDJE

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN