Irena Perišić Živadinov, TZ Kvarner: Iako će turistička godina biti izazovna, najave naših partnera potvrđuju kako interes gostiju, posebice iz Njemačke, za Kvarnerom neće jenjavati

Već i prema najavama kvarnerskih hotelijera, predstavnika kampova i općenito velikog broja djelatnika iz turističkog sektora, koje su prethodile Uskrsu, na Kvarneru su se očekivali dobre i pozitivne brojke....

Već i prema najavama kvarnerskih hotelijera, predstavnika kampova i općenito velikog broja djelatnika iz turističkog sektora, koje su prethodile Uskrsu, na Kvarneru su se očekivali dobre i pozitivne brojke. A to se i ostvarilo.

Naime, Kvarner u razdoblju predsezone nastavlja s pozitivnim turističkim  rezultatima, što je u posljednjih nekoliko godina i glavni cilj svih kvarnerskih turističkih djelatnika, te je tako u prva 4 mjeseca ove godine trenutno bilježi 10% više noćenja

Prema službenim podacima sustava eVisitor, tijekom 4 blagdanska dana (od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka) na Kvarneru je boravilo 28.500 gostiju koji su ostvarili 99.000 noćenja što je za čak 100% više kada usporedimo sa Uskrsnim blagdanima u 2018. godini.

Iz godine u godinu Turističkoj zajednici Kvarnera, zajedno sa sustavom turističkih zajednica i našim turističkim gospodarstvom, glavni fokus je stvaranje motiva dolazaka gostiju na Kvarneru u vrijeme pred i posezone, ističe direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irene Peršić Živadinov te dodaje: “U zadnjih 8 godina, ako gledamo samo razdoblja predsezone govorimo o skoku od čak 90%, dok smo u ukupnom broju noćenja za isti period ostvarili porast od 50%. Ovaj izraženi trend porasta broja gostiju, kako stranih tako i domaćih, pokazuje nam da imamo dobro postavljenu Strategiju razvoja na kojoj se temelje naše aktivnosti i programi s naglaskom na popunjavanje razdoblja van glavne ljetne turističke sezone

Da je tijekom Uskrsa ove godine na Kvarneru boravio rekordan broj gostiju, dokazuju nam i usporedbe s 2017. ili 2016. godinom. Tako je ove godine ostvareno 37% više noćenja u odnosu na 2017. godinu, kada su Uskrsni blagdani bili u istom periodu mjeseca travnja i čak nevjerovatnih 147% više u odnosu na 2016. godinu, kada su Uskrsni blagdani padali krajem mjeseca ožujka.

U više od 100 otvorenih hotela i čak 25 kampova, te velikog broja kuća za odmor i apartmana, boravili su gosti iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije. Pri tome njemački gosti su ostvarili 25% od ukupnog broja noćenja, dok su domaći gosti i gosti iz Austrije ostvarili po 14% od ukupnog broja noćenja, a gosti iz Italije 11%. 

Najviše noćenja ostvareno je na otoku Krku (32.300), zatim Opatijskoj rivijeri (23.400), na otoku Lošinju (15.500), Crikveničko-vinodolskoj rivijeri (10.000), Rijeci i okolici (6.300), na otoku Rabu (5.500), na otoku Cresu (5.300) te u Gorskom kotaru (850).    

U hotelima, kojih je najviše bilo otvoreno na Opatijskoj rivijeri, ostvarena je gotovo polovica noćenja (49.000). U objektima u domaćinstvu je ostvareno 23.000 noćenja, a u kampovima, najvećim dijelom onima na kvarnerskim otocima, 22.000 noćenja.

Nastupi na ovogodišnjim sajmovima i prezentacijama na našim najjačim tržištima – Njemačkoj, Austriji, Italiji i Sloveniji – dali su nam dobar uvid u početak ove turističke godine i što turistički djelatnici na Kvarneru mogu očekivati. Iako će turistička 2019. godina biti izazovna mnogim destinacijama, najave naših partnera potvrđuju kako interes gostiju, posebice iz Njemačke, za Kvarnerom neće jenjavati“ zaključuje Perišić Živadinov.

POVEZANA VIJEST:

ZA VRIJEME USKRŠNJIH PRAZNIKA OSTVARENO JE PREKO POLA MILIJUNA NOĆENJA

POTPISAN OPERATIVNI PLAN RAZVOJA CIKLOTURIZMA NA KVARNERU

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN