Istarska županija uputila javni poziv za obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna na dan kada je usvojen Statut UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije UN-a) 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu....

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna na dan kada je usvojen Statut UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije UN-a) 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu. Ovogodišnje geslo pod kojim se taj dan obilježava je “Tourism & Rural development odnosno Turizam i ruralni razvoj.

Nakon što je uspješno provedena inicijativa za otvaranje turističke godine i pokretanje turizma u Istri, koja je u izvanrednim okolnostima uzrokovanih pandemijom COVID-19 uspjela u dva dana privući preko 100 atrakcija i 5.000 posjetitelja diljem Istre, Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Odjel stoga poziva sve pravne i fizičke osobe, odnosno ponuditelje turističkih i s turizmom povezanih usluga koji djeluju na području Istarske županije, da se uključe, kako bi turističku ponudu zajednički učinili dostupnijom svim građanima i posjetiteljima Istre.

Održavanje Svjetskog dana turizma najvljeno je za 26. i 27. rujna (subota i nedjelja) na područje cijele Istarske županije. Među svim pristiglim prijavama odabrat će se one koje se uklapaju u razvojne prioritete, posebice one koji posluju u skladu s principima održivog i odgovornog razvoja, te koji doprinose podizanju kvalitete i produženju turističke sezone, kreiranju doživljaja, zapošljavanju i ravnomjernom razvoju turizma Istre.

Više informacija saznajte OVDJE

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN