Izabrani najbolji hotelski barmeni – The Best Hotel Barmen 2021

U organizaciji Hrvatske sekcije barmena pri Udruzi poduzetnika u hotelijerstvu hrvatske (UPUHH) održano je natjecanje najboljih barmena iz najvećih hotelskih kompanija, za titulu „The Best Hotel Barmen 2021“. U natjecanju...

U organizaciji Hrvatske sekcije barmena pri Udruzi poduzetnika u hotelijerstvu hrvatske (UPUHH) održano je natjecanje najboljih barmena iz najvećih hotelskih kompanija, za titulu „The Best Hotel Barmen 2021“.

U natjecanju održanom u hotelu Valamar Bellevue u Rapcu sudjelovalo je 26 barmena iz hotelskih kompanija Valamar Riviera, Maistra, Liburnia Riviera Hoteli, Arena Hospitality, Meneghetti i drugih, a natjecali su se u dvije kategorije – before i after dinner cocktail

U kategoriji „Before dinner“, prvo je mjesto osvojila Petra Cindrić iz Meneghetti Wine Hotel & Winery, drugo mjesto Denis Španjol, a treće mjesto Dean Percan. Dodatno, za najbolju koktel dekoraciju je nagrađena Daniel Medina Olid, a za najbolji stručni rad Lucian Šanko.

S druge strane, najboljim hotelskim barmenima u kategoriji „After dinner“ proglašeni su Helena Kostelić iz Valamar Riviere d.d., a slijede Davor Kaić te Erika Faraguna, za stručni rad Dominik Šanko i dekoraciju Matea Barać. 

Novo predsjedništvo Hrvatske sekcije barmena

Osim toga, održana je i Izborna skupština Hrvatske sekcije barmena (HSB) na kojoj je izabrano novo predsjedništvo sekcije. Jednoglasno je za predsjednika Sekcije odabran Mario Majcen, za potpredsjednika Zoran Surla te Danijel Furčić za tajnika.

Pritom su odabrani i voditelji regija. Regiju Istra će voditi Karlo Damjanić, regiju Kvarner i otoci Zoran Lukić, regiju Sjeverna Dalmacija Tomislav Stančić, regiju Južna Dalmacija Ante Žigo, Zagreb i okolicu će voditi Zlatko Orečić i regiju Slavonija Miroslav Kljijić.

Inače, Hrvatska sekcija barmena osnovana je prije više od 20 godina od strane HUH-a, a djelovala je kao HSB do 2002. kada mijenja ime u Hrvatsku udrugu barmena te pod tim imenom radi do 2013. godine. Izvornom nazivu, Hrvatska sekcija barmena (HSB), vraća se 2013. godine kao dio Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske te pod tim imenom djeluje i danas. Sekcija okuplja mlade entuzijaste koji vole svoj poziv i uživaju u izradi cocktaila.

Foto: UPUHH / Naslovna fotografija: Eaters Collective


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN