Iznajmljivači, educirajte vaše goste o važnosti očuvanja našeg mora i postanite ambasadori mora. Tko će, ako ne mi sami?

Organizatori festivala aMORE, prvog festivala u potpunosti posvećen moru gdje se isprepliću umjetnost, kultura, znanost, nove tehnologije, inovacije, priče i legende, i ove godine pozivaju sve iznajmljivače da postanu...

Organizatori festivala aMORE, prvog festivala u potpunosti posvećen moru gdje se isprepliću umjetnost, kultura, znanost, nove tehnologije, inovacije, priče i legende, i ove godine pozivaju sve iznajmljivače da postanu ambasadori mora.

Tako su iz Udruge Zona za poboljšanje kvalitete življenja pripremili nekoliko preporuka koje svaki iznajmljivač možete preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i njima ukrasiti vaše apartmane, a što je najvažnije educirati naše goste o važnosti očuvanju mora.

Toliko sam puta već spomenuo kako su iznajmljivači / domaćini ambasadori našeg turizma. Vi ste u direktnom kontaktnu s gostima, imate personaliziran pristup, a neki gosti su s vremenom postali i vaši prijatelji. Upravo zato ste ambasadori našeg turizma, a time dolazi i odgovornost.

Od pričanja priča o destinaciji, što raditi i posjetiti u cijeloj regiji, koje su novosti, a time i educirati o očuvanju našeg mora. Mora od kojeg živimo.

Mora i oceani pokrivaju preko 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva. Značenje mora i oceana je višeslojno: reguliraju klimu, opskrbljuju nas kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal.

Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice. Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama, a zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi i opstanak ljudske vrste.

“Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu. Hrvatsku je u 2019. godini posjetio gotovo 21 milijun turista, pa bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših “privremenih stanovnika”. Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i na taj način educirati svoje goste”, ističu iz Udruge Zona za poboljšanje kvalitete življenja.

Preuzmite plakat OVDJE i postanite prijatelj mora.

Čuvajmo naše more, more od kojeg živimo. Što da nema turizma? Gdje bi bili? More kao i prostor su naš najvredniji resurs, čuvajmo ga. Ako nećemo mi čuvati naše more, tko će? Educirajte vaše goste o važnosti očuvanja našeg mora. Tko će, ako ne mi sami?

Pričamo o jednom plakatu, što stvarno nije neki veliki trud. Jedan plakat, koji u vaš narativ i konkretne male korake u kontekstu održivog razvoja čini veliku razliku. Jer 1+1, može biti 3.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN