Jadranka hoteli prvi lanac hotela u Hrvatskoj sa ISO 50001:2018 certifikatom

Lošinjskim Jadranka hotelima uručen je  certifikat za upravljanje energetskom učinkovitošću čime su Jadranka hoteli postali prvi lanac hotela u Hrvatskoj sa ISO 50001:2018 certifikatom. ISO 50001:2018 je međunarodna norma...

Lošinjskim Jadranka hotelima uručen je  certifikat za upravljanje energetskom učinkovitošću čime su Jadranka hoteli postali prvi lanac hotela u Hrvatskoj sa ISO 50001:2018 certifikatom.

ISO 50001:2018 je međunarodna norma za poboljšanje energetske učinkovitosti. Njenom primjenom u poslovanju organizacije osiguravaju aktivno upravljanje utroškom energije, smanjenje emisija bez negativnog utjecaja, povećanje svjesnosti o važnosti održivog gospodarenja energijom među zaposlenicima, kao i poboljšanje reputacije prema klijentima, poslovnim partnerima i ostalim zainteresiranim stranama.

Kako bi dobili djelotvoran alat za učinkovito upravljanje energijom, koji uključuje i zaštitu okoliša, Jadranka hoteli prošli su zahtjevan audit sustava upravljanja energijom koji je provela tvrtka SGS Adriatica iz Italije.

Povodom uručenja certifikata član Uprave Jadranka hotela Rikardo Hesky naglasio je da su energetska učinkovitost i zaštita okoliša dugoročnog strateškog i poslovnog plana Jadranka hotela, ali i tvrtke matice Grupe Jadranka. „Učinkovito upravljanje energijom u skladu je s vizijom poslovanja naše Grupe. Fokusirani smo na daljnje očuvanje ove iznimne prirode Lošinja, na primjenu najboljih praksi te uvažavanje svih načela zaštite okoliša. Cilj nam je biti primjer hotelijerskim tvrtkama u Hrvatskoj, ali i poslovnim subjektima u drugim industrijama, kako je učinkovito upravljanje energijom jedini način za održivo poslovanje.“, poručio je Rikardo Hesky.

Konkretni doprinosi navedenog certifikata poslovanju Jadranka hotela su sljedeći: poboljšanje energetske učinkovitosti, definiranje baznih pokazatelje energetske potrošnje, identificiranje kritičnih područja te prilika za poboljšanje, kao i osiguravanje temelja za provedbu učinkovitog planiranja u smislu investicija i planiranih rashoda.

Povezane vijesti: