Jasmin Bajić ponovno izabran za člana Upravnog odbora IATA-e

Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, danas je ponovno izabran u Upravni odbor (The Board of Governors) Međunarodne udruge za zračni pro...

Autor:  HrTurizam.hr

3. lipnja 2024.

Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, danas je ponovno izabran u Upravni odbor (The Board of Governors) Međunarodne udruge za zračni promet (IATA).

Odluka o reizboru donesena je na prijedlog Odbora za imenovanje IATA-e, koji je danas usvojen na godišnjoj Glavnoj skupštini udruge u Dubaiju. Novi mandat predsjedniku Uprave Croatia Airlinesa počet će krajem 2024. godine i trajat će sljedeće tri godine.

Jasmin Bajić prvi je mandat u Upravnom odboru IATA-e dobio 6. ožujka ove godine, što je bilo veliko međunarodno priznanje hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku, koji je član IATA-e postao 1992. godine i svojim 35-godišnjim profesionalnim iskustvom i znanjima svakodnevno pridonosi kvalitetnom radu ove organizacije, aktivno oblikujući još sigurnije, održivije i svim ključnim dionicima dostupnije zrakoplovno tržište. 

IATA je Međunarodna udruga za zračni promet u čijem je članstvu više od 320 zrakoplovnih prijevoznika, odnosno 83% ukupnog međunarodnoga zračnog prometa. Ima presudnu ulogu u području zračnog prometa, dok njezini članovi svojim svakodnevnim djelovanjem aktivno sudjeluju u oblikovanju budućeg rasta sigurne, zaštićene i održive industrije zračnog prometa, koja povezuje i obogaćuje svijet u kojem živimo i putujemo.

Jasmin Bajić izabran je za predsjednika i glavnog izvršnog direktora Croatia Airlinesa u studenom 2017. godine, a Croatia Airlinesu pridružio se još 1995. godine. Tijekom 29 godina provedenih u Croatia Airlinesu obavljao je različite menadžerske funkcije, uključujući korporativno planiranje, strategiju, planiranje flote, upravljanje mrežom, financije i kontroling. Prije imenovanja na mjesto predsjednika i izvršnog direktora Croatia Airlinesa, bio je direktor Kontrolinga i unutarnje revizije, a tijekom svog dosadašnjeg rada bio je aktivan i u znanstveno istraživačkom radu na području zrakoplovne industrije te je objavio više od 30 publikacija.

Ponovnim imenovanjem u Upravni odbor ATA-e ostvarit će dodatan doprinos za Croatia Airlines i Republiku Hrvatsku, aktivno sudjelujući i na ovaj način u novim poglavljima hrvatske zrakoplovne industrije. 

Autor:  HrTurizam.hr

3. lipnja 2024.