“Jedan otok – bezbroj čari” – novi slogan udruženih turističkih zajednica otoka Korčule

Turističke zajednice otoka Korčule prve su turističke zajednice iz Dubrovačko-neretvanske županije koje su predale zahtjev Ministarstvu turizma i sporta za sporazumnim udruživanjem, prepoznavši važnost suradnje u cilju brendiranja otoka...

Turističke zajednice otoka Korčule prve su turističke zajednice iz Dubrovačko-neretvanske županije koje su predale zahtjev Ministarstvu turizma i sporta za sporazumnim udruživanjem, prepoznavši važnost suradnje u cilju brendiranja otoka Korčule kao jedinstvene destinacije.

Rezultat suradnje je nova Image brošura otoka Korčule,, Korčula island”, pod novim sloganom “Jedan otok – bezbroj čari” ( ENG – ”One island -endless charms”), zajednička mobilna apikacija Plaja beach finder, a uskoro slijede i zajednički promotivni video otoka Korčule te web stranica otoka koja je već aktivna visitkorculaisland.com, no još je u fazi dorade.

Inače, radi se o projektom udruživanju, a ne formalnom, a s ciljem zajedničkog provođenja jedne ili više aktivnosti usmjerenih razvijanju turističkog proizvoda promociji destinacije.

Brošure u papirnatom formatu mogu se preuzeti u uredima turističkih zajednica, dok u pdf formatu brošuru možete listati OVDJE

Također, nedavno su iz TZ otoka Korčule uputile Javni poziv za uključenje u projekt označavanja kvalitete  „Korčula island.

Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja svih oblika smještajnih kapaciteta odnosno nuditelja usluga u turizmu posebnih interesa oznakom kvalitete. Nadopuna je to postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja kvalitete usluge i konkurentnosti.

Oznaka kvalitete dodjeljuje se dionicima u turizmu s područja otoka Korčule koji su iskazali zanimanje za dobivanjem te oznake, i to za hotele, kampove, privatni smještaj i turističke agencija. Također, radit će se i podbrendovi unutar labelinga, kao što su oznake kvalitete za sljedeće kategorije: “Hikers friendly”, “Bike friendly” i “Eko friendly”.

Odobreno 27 projektnih udruživanja turističkih zajednica i 6 formalnih udruživanja

Inače, do 2. lipnja 2021. Ministarstvo turizma i sporta odobrilo je 27 projektnih udruživanja turističkih zajednica i 6 formalnih udruživanja (ugašene su postojeće turističke zajednice i formirane turističke zajednice područja za više JLS).

Od navedenog broja na 3. sjednici Povjerenstva u vezi s udruživanjem turističkih zajednica dana 06. svibnja 2021. MINTS je dalo 7 prethodnih suglasnosti (5 za projektno i 2 formalno udruživanje), 4 prijedloga za udruživanje su poslana na doradu i dopunu. Na ovaj je način od 2020. do danas smanjen broj turistički zajednica sa 313 na 302, odnosno za 11 turističkih zajednica.

Prilog: Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Korčule 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN