Kako spojiti zeleno gospodarstvo i turizam u Primorsko-goranskoj županiji?

„Što je to zeleno gospodarstvo (i zeleni turizam) danas, te kako ga osmisliti i ostvariti u pgž-u (i šire)? "

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, održat će se gostujuće predavanje Vjerana Piršića iz udruge „Eko Kvarner“, na temu važnosti te međusobnoj povezanosti zelenog gospodarstva i zelenog turizma.

Kako spojiti zeleno gospodarstvo i turizam u praksi na području Primorsko-goranske županije provjerite 02.prosinca 2015. od 12.30 sati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Ono sto sve više znanstvenika danas smatra kako klasičan model razvoja gospodarstva kroz neoliberalnu paradigmu i na velikim ključnim resursima više nije moguć. Konkurentna tržišta iz Azije, pogotovo Kina svojom jeftinom radnom snagom i resursima postiže parametre koji su za Europu nedostižni. Hrvatska država zbog već pandemske neefikasnost koja je okrenuta prema makro ekonomiji i faraonskim investicijama, nažalost zapostavlja mikro poduzetništvo. Cijeli model razvoja mikro poduzetništva koji je baziran na jakim OPG-ovima i malim hotelima nam prolazi ispod očiju. Ono što nam preostaje je razvoj mikro poduzetništva koji će biti vrhunsko umreženi, kvalitetno vođeni i izuzetno osjetljivi prema resursima, pogotovo onim neobnovljivim „ ističe Vjeran Piršić koji će o razvoju mikro poduzetništva i zelene ekonomije govoriti na temu turizma, energetike i proizvodnje hrane.

Kako spojiti zeleno gospodarstvo i turizam u praksi na području Primorsko-goranske županije provjerite 02.prosinca 2015. od 12.30 sati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Više o predavanju „Što je to zeleno gospodarstvo (i zeleni turizam) danas, te kako ga osmisliti i ostvariti u pgž-u (i šire)? ” pogledajte na službenim stranicama

Povezane vijesti: