Kamping udruženje Hrvatske potiče razvoj infrastrukture za osoba s poteškoćama i posebnim potrebama

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) uključilo se u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija.  Projekt je prvenstveno usmjeren prema osobama s posebnim potrebama, ali...

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) uključilo se u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija. 

Projekt je prvenstveno usmjeren prema osobama s posebnim potrebama, ali i svim ostalim skupinama s posebnim zahtjevima, poput starije populacije, djece, osoba s alergijama, osoba s oštećenjem vida, sluha i slično.

Kroz projekt u provedbi ”TOURISM4ALL”, Kamping udruženje Hrvatske potiče i stvara uvjete kojim će osobama s posebnim potrebama omogućiti prilagođen boravak i u hrvatskim kampovima, te će se poticati kamping sektor i posrednici u razvoju i poticanju aktivnosti kako bi se i osobama sa određenim poteškoćama omogućilo podizanje kvalitete života i uključenost u turističke tokove. 

Ne manje važno, cilj projekta je istovremeno poticanje cjelogodišnjeg turizma i socijalne inkluzije, kroz razmjenu pristupa i tehnologija te zajedničkom promocijom prema osobama s posebnim potrebama.

Odobrenim bespovratnim sredstvima iz fondova EU planira se nabavka dviju potpuno opremljenih i prilagođenih mobilnih kućica za smještaj osoba s posebnim potrebama, a kućice će služiti kao ogledni primjerak i model za edukaciju svih zainteresiranih sudionika. 

Projekt je hvalevrijedan zbog svoje orijentiranosti prema dijelu populacije koji nažalost nije u glavnom interesu turističke ponude, što se projektom želi promijeniti. “Približavanje turističkih destinacija osobama s posebnim potrebama označava osvještavanje postojeće društvene nejednakosti i aktivno rješavanje problema. Također, kroz međugraničnu suradnju i umrežavanje partnera na projektu, stvara se podloga za daljnji napredak i podizanje osviještenosti hrvatske i talijanske javnosti s projektom i njegovim ciljevima” istaknuo je Adriano Palman, direktor KUH-a. 

Početak provedbe je 1. studenog 2018. godine, a završetak je planiran u travnju 2021. godine. Projekt je dio krovnog EU programa INTERREG Italy – Croatia te uključuje suradnju s vodećim partnerom projekta,talijanskom regijom Molise, te s mnogobrojnim ostalim partnerima s obje strane Jadranskog mora.

Vijesti: