KLM se nakon 32 godine vraća u Dubrovnik

Nizozemska nacionalna aviokompanija, KLM, od lipnja ove godine uvodi liniju Amsterdam – Dubrovnik – Amsterdam. KLM je prema Dubrovniku posljednji put prometovao u vrijeme bivše države, sada već davne...

Nizozemska nacionalna aviokompanija, KLM, od lipnja ove godine uvodi liniju Amsterdam – Dubrovnik – Amsterdam.

KLM je prema Dubrovniku posljednji put prometovao u vrijeme bivše države, sada već davne 1988. godine. Nakon osamostaljenja, ova kompanija nije imala redovnu liniju prema Zračnoj luci Dubrovnik, prenosi portal Croatian Aviation.

Nizozemski je nacionalni avioprijevoznik napravio veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu, podsjećamo, u veljači ove godine uveo je dodatne letove prema Zagrebu te na liniji iz Amsterdama sada prometuje dva puta dnevno. U prometu je i linija prema Splitu, koja će, kako se budemo bližili ljetnoj sezoni, povećati broj tjednih operacija.

Od 26. lipnja letovi KLM-a između Amsterdama i Dubrovnika prometovat će svakodnevno, a na njoj su najavljeni zrakoplovi tipa E190 te B737.

Danas će se u Dubrovniku cijepiti 1400 djelatnika u turizmu.

Mato Franković, gradonačelnik grada Dubrovnika ističe kako su ciljano i planski odradili sve potrebno za turistički oporavak. Tako navodi kako idući tjedan nastavljaju s cijepljenjem i vjeruje kako kroz dva tjedna će cijepiti sve dubrovačke turističke djelatnike koji to budi željeli.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN