Konferencija "Novi val turizma": edukacijom djelatnika srednjih škola do modernizacije strukovnog obrazovanja

RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu

Autor:  HrTurizam.hr

3. svibnja 2023.

Konferencija "Novi val turizma" održat će se u 5.5.2023.g. u Opatiji, u Hotelu Ambasador (Feliksa Peršića 5), s početkom u 09:00 sati.

Konferenciju organizira Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu koji djeluje u sklopu Ugostiteljske škole Opatija. 

Eminentni stručnjaci iz sektora će na konferenciji upoznati više od sto odgojno-obrazovnih djelatnika strukovnih škola s održivim i zelenim turizmom i ugostiteljstvom, kao i s najnovijim trendovima i inovacijama u tom sektoru. 

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu ovakvom vrstom aktivnosti omogućuje djelatnicima srednjih škola da budu u tijeku sa suvremenim trendovima u sektoru te tako daje podršku modernizaciji strukovnog obrazovanja. Konferencija kreira prostor za dijalog između srednjih strukovnih škola i gospodarskog, znanstvenog i javnog sektora. 

U prvom tematskom bloku uvodno izlaganje „Suvremeni trendovi u turizmu“ održat će dr.sc. Sanja Čižmar. Nakon izlaganja uslijedit će panel rasprava na temu „Očekivanja i ključni izazovi u turizmu i ugostiteljstvu 2023.“. Panel raspravu, na kojoj sudjeluju Maja Šimunić, Goran Ćorluka, Ivan Jug i Vanja Vitezić, moderirat će Krešimir Mikinac.

„Medijska prehrana u 21. stoljeću i njen utjecaj na inovacije u turizmu“ naziv je izlaganja izv. prof. dr. sc. Domagoja Bebića kojim će se otvoriti središnji tematski blok. Panelisti Tomislav Lesinger, Gordana Benat, Ivan Bilandžić, Mirna Karzen i Denis Ivošević raspravljat će o tome kako inovacijama u turizmu i ugostiteljstvu do bolje budućnosti Hrvatske, uz moderiranje Darija Zorića. 

U posljednji dio konferencije uvest će nas mr.sc. Neda Telišman – Košuta izlaganjem „Održivi i zeleni turizam“. Svoj doprinos posljednjoj panel raspravi „Održivi turizam - kako se hotelska i popratna industrija transformira u održivu ekonomiju“ dat će Igor Nekić, Bernard Zenzerović, Maja Bosanac i Nuša Korotaj. Moderator trećeg panela je Goran Rihelj. 

Organizacija konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu projekta "RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu" UP.03.3.1.05.0003. Više informacija o projektu nalazi se na mrežnoj stranici: https://rck-recept.hr. 

Program konferencije možete pogledati u prilogu: NOVI VAL TURIZMA

Foto: Regionalni centar profesija u turizmu

Autor:  HrTurizam.hr

3. svibnja 2023.