Kreću intenzivnije provjere poštivanja protokola u okviru projekta Safe stay in Croatia

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine, Ministarstvo turizma i sporta intenziviralo je provjere poštivanja protokola u okviru projekta Safe stay in Croatia. Provjeravaju se svi segmenti propisanih protokola, od...

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine, Ministarstvo turizma i sporta intenziviralo je provjere poštivanja protokola u okviru projekta Safe stay in Croatia.

Provjeravaju se svi segmenti propisanih protokola, od ispravnog nošenja maski do mjerenja temperature, ograničenja broja osoba u zatvorenim prostorima te redovite dezinfekcije zajedničkih prostorija i soba za smještaj u komercijalnim objektima.

Kao što znamo, uspostavljene su tri razine nadzora pridržavanja protokola: kroz kontrole Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruženja te mogućnost svakog gosta da svoje dojmove pošalje putem web stranice www.safestayincroatia.hr, koje će ministarstvo i provjeriti na terenu.

Intenzivirali smo provjere poštivanja protokola u okviru Safe stay in Croatia projekta i s jučerašnjim danom djelatnici ministarstva obavili su stoti nadzor. Pozivamo sve turističke dionike, koji to još nisu učinili, da se priključe projektu, provode protokole i poštuju mjere u svom poslovanju jer time brinu o svojoj sigurnosti, sigurnosti svojih bližnjih, gostiju i doprinose percepciji Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. S važnih emitivnih tržišta dobili smo potvrde o vrijednosti ovog projekta za koji velik interes iskazuju i vlade i dionici u turističkom sektoru. Hrvatska je poduzela sve aktivnosti kako bi turistima uz visokokvalitetnu i bogatu turističku ponudu, pružila i siguran odmor, uspostavljeno je više od 350 punktova za testiranje, ministarstvo je izdvojilo 20 milijuna kuna za nabavu brzih antigenskih testova, a među prvima u EU, još od 1. lipnja, primjenjujemo i EU digitalnu COVID potvrdu“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Hrvatska je prepoznata kao destinacija koja u fokus stavlja sigurnost tj. oznaka Safe Stay je odlično prihvaćena na stranim tržištima, što govore i svi podaci s emitivnih tržišta.

/ / / Profili emitivnih tržišta: Ključne informacije s tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Mađarske

Iz Ministarstva ističu kako je do sada je stranicu www.safestayincroatia.hr posjetilo više od 700 tisuća posjetitelja, najviše iz Njemačke, Hrvatske, Poljske, Češke, Austrije i Italije. 

Safe Stay in Croatia broji više od 16.000 korisnika, a dosad je u Hrvatskoj cijepljeno više od 60 posto djelatnika ne samo u turističkom sustavu već i djelatnostima koje su dio lanca putovanja, od prijevoznika, djelatnika u zračnim lukama, marinama itd. Do kraja lipnja cilj Vlade RH je prijeći 50-55%% cijepljenih građana.

Također, dosad je postavljeno oko 350 dodatnih punktova za testiranje diljem Hrvatske. Cijeli popis protokola za siguran boravak u Hrvatskoj u sedam kategorija (smještaj; ugostiteljstvo; nautika; turistički vodiči, agencije i informativni centri; atrakcije; sport, rekreacija i zdravlje; promet/prijevoz), kao i punktova za testiranje možete vidjeti OVDJE


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN