Life on Mars - brendiranje jedinstvenog turističkog proizvoda otoka Paga

Turistička zajednica grada Novalje provodi projekt  brendiranja jedne od najljepših hrvatskih trail staza Life on Mars smještene u pitoresknom naselju Metajna

Autor:  HrTurizam Promo

24. ožujka 2023.

Šesto izdanje trail utrke Life on Mars održava se sutra, a okupit će više od 1300 trkača iz 19 zemalja. Za one koji neće nastupiti iz Turističke zajednice grada Novalje poručuju kako je staza dostupna svima bilo koji dan tijekom godine. Sve njezine ljepote i zanimljivosti možete pogledati na novootvorenoj stranici www.lifeonmarstrail.hr.

Turistička zajednica grada Novalje provodi projekt  brendiranja jedne od najljepših hrvatskih trail staza Life on Mars smještene u pitoresknom naselju Metajna. Prva utrka istoimenog naziva održana je još 2017. godine, a službeno otvorenje Life on Mars staze upriličeno je 2019. godine. Od tada do danas stazu je propješačio veliki broj planinarskih društava, turista iz cijelog svijeta i putnika namjernika.

Zahvaljujući nevjerojatnim pejzažima i mjesečevom krajoliku, ali i strateškoj komunikaciji te brojnim aktivnostima koje su popularizirale  stazu, ovaj turistički proizvod vrlo brzo se pozicionirao kao vrhunski outdoor proizvod koji je destinaciju  postavio u sam vrh outdoor lokaliteta.

U tijeku provedbe je projekt u kojem Turistička zajednica Grada Novalje radi strateško, kreativno i provedbeno brendiranje cjelovitog outdoor projekta i staze Life on Mars; od izrade vizualnog identiteta, web stranice, brošure, komunikacije na društvenim mrežama i izrade strategije.

Ovaj jedinstven i atraktivan turistički proizvod zahtjeva cjelovitu strategiju brendiranja uz nastavak učinkovite ciljane komunikacije i marketinških aktivnosti s ciljem jačanja brenda.

Life on Mars trail podsjetimo dio je cjelovitog nagrađivanog projekta Pag outdoor koji je otok Pag pozicionirao kao vrhunsku outdoor destinaciju. Upravo Life on Mars trail najprepoznatljiviji je pojedinačni brend a cjelokupna ponuda outdoor sadržaja otoka Paga promovira se na jednom mjestu kroz web platforumu zahvaljujući sinergiji svih turističkih dionika uključenih u projekt Pag Outdoora.

Life on mars 2023

Brendiranje najpopularnijeg outdoor sadržaja otoka nastavak je rada na ovom projektu koji je vrlo brzo donio i konkretne rezultate poput povećanja broja gostiju i produženja turističke sezone ali i atraktivnosti i popularizaciji outdoor aktivnosti na otoku.

Na kraju ponovimo kako je ovogodišnji Life on Mars trail privukao rekordan broj sudionika. Naime, prijavljeno je 1308 trkača iz čak 19 zemalja svijeta! Zanimljivo je napomenuti kako se po broju sudionika, iza Hrvatske i Slovenije nalazi... Kina. To je možda i najbolji pokazatelj popularnosti Life on Mars traila izvan naših granica, pa čak i granica Europe.

Autor:  HrTurizam Promo

24. ožujka 2023.