Lošinjsko ekstremno svjetsko biciklističko natjecanje proglašeno je najboljim sportskim događanjem 2018.

Prošlogodišnje izdanje Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinja dobitnik je prestižne nagrade „Eventex Awards“ u kategoriji „Art, entertainment & public – Sporting Event“. Online proglašenje pobjednika, koje je...

Prošlogodišnje izdanje Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinja dobitnik je prestižne nagrade „Eventex Awards“ u kategoriji „Art, entertainment & public – Sporting Event“.

Online proglašenje pobjednika, koje je održano 26. ožujka 2019. godine u sklopu Eventex ceremonije, prvo mjesto u kategoriji „Sporting Event“ osvojio je unikatan i ekstreman Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj i to između čak 331 prijavljenog kandidata iz cijelog svijeta. Kriteriji koji su se vrednovali prilikom izbora pobjednika, između ostalog, su i inovativnost, kreativnost i unikatnost.

Downhill World Cup Lošinj / Facebook: Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj

Downhill World Cup Lošinj se smatra unikatnom trkom zato što su se natjecatelji utrkivali kroz urbano područje, s ciljem na samoj obali, što je bio prvi sličan slučaj u svjetskom kupu. Tu zanimljivost su prepoznali i online glasači te stručna komisija Eventexa od deset članova.

Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj, ekstremno svjetsko biciklističko natjecanje, održano je od 19. do 22. travnja 2018. godine u Velom Lošinju. Pratilo ga je više od pet tisuća posjetitelja, a uživo se prenosilo u čak 105 zemalja, što znači da je utrku uživo pratilo više od milijun i pol gledatelja.

Eventex nagrada i međunarodno natjecanje najpriznatije je u svijetu događanja. Prestižno priznanje dodjeljuje se za izvanredna postignuća, visokokvalitetne usluge i tehničke zasluge u proizvodnji te osmišljavanja vrhunskih iskustva i doživljaja.

Eventex-ovo priznanje je odlična promocija Hrvatske kao sportskog odredišta, ali i Lošinja kao izrazito zanimljive destinacije za cikloturizam. Također, ovo je odlična najava nove utrke Mercedes-Benz UCI Mountain Bike na Lošinju koja se održava od 07-10.svibnja.2019. godine.

Vijesti: