Odlična suradnja: LRH i Tekstilno-tehnološki fakultet udružili snage kroz natječaj za kreiranje službenih uniformi

LRH i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet ujedinili su snage te je održan natječaj za kreiranje radnih uniformi LRH. Liburnia Hotels & Villas u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom rade...

LRH i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet ujedinili su snage te je održan natječaj za kreiranje radnih uniformi LRH.

Liburnia Hotels & Villas u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom rade na kreiranju uniformi s prepoznatljivim vizualnim identitetom svoje grupacije. Za prva tri mjesta osiguran je ukupni nagradni fond od 15 000,00 kn + pet noćenja u prekrasnim opatijskim hotelima. 

Zadatak studenata uz nadzor TTF mentora bio je osmisliti prijedloge koristeći standarde koji se u svijetu koriste u području funkcionalne odjeće. Studenti su trebali razraditi brojne elemente natječaja i osmisliti dvije razine uniforme i obuću te kreirati prezentaciju. Nakon odabira najboljih uniformi, komisija se odlučila za tri para (dizajn radne uniforme i obuće), čiji je rad ruku djelo studenata Silvije Šubek i Dore Kranjec, Tene Omerović i Sare Stojko te Ivana Mihaljević i Lare Bobek. U dogovoru s predstavnicima LRH i profesorima s Tekstilno-tehnološkog fakulteta, kreatori odabranih radova dodatno će doraditi svoje prijedloge koji će nakon toga ići u finalnu izradu.

Svim studentima koji su sudjelovali u natječaju, kao i svim profesorima Tekstilno-tehnološkog fakulteta, želim zahvaliti na trudu i izdvojenom vremenu, i naravno na odličnim radovima koje su nam dostavili. Zaista je bilo teško odabrati najbolje kreacije i zato posebne čestitke želim uputiti pobjednicima natječaja. Jako nam je bitno kako se naši zaposlenici osjećaju na svom radnom mjestu i zato smo se odlučili na ovaj natječaj kako bi dobili uniforme koje će predstavljati identitet naše tvrtke, ali i destinacije u kojoj rade i žive“, izjavio je predsjednik Uprave LRH Vladimir Bošnjak.

Bazni koncept temelji se na modernim uniformama s manjim autohtonim dizajnerskim elementima u skladu s grafičkim standardima LRH i decentnim elementima lokalnog storytellinga. Cilj je bio dati prednost funkcionalnosti all-year-round odjeći i obući u dvije razine, a to su Premium za hotele najviše kategorije i Standard za hotele s tri zvjezdice, kampove i slično.

Tim povodom izv.pro.dr.sc. Irena Šabarić, predstojnica Zavoda za dizajn tekstila i odjeće na TTF-u, rekla je kako suradnja Tekstilno-tehnološkog fakulteta s hotelima Liburnia je izvrsna prilika za studente koji su mogli istražiti i naučiti kako pristupiti izradi idejnih rješenja prema uputama naručitelja, a da pritom pokažu svoju kreativnost. “Izradi dizajnerskih rješenja uniformi za zaposlenike hotela odazvali su se studenti modnog i industrijskog dizajna, a dizajnerskih rješenja obuće studenti dizajna obuće kako bi ponudili prijedlog cjelovitog izgleda. Mi se kao fakultet uvijek rado odazivamo ovakvim suradnjama i ovo je jedna u nizu. Posebno nas veseli kad se vide rezultati i kad nam se netko ponovno javi za neku novu suradnju. rekla je Šabarić.

Kako su radne uniforme trenutno u završnoj doradi, tako još i nemamo fotografije kako će i izgledati. Kada uniforme budu gotove i finalno potvrđene, prenijet ćemo i dizajn istih.

Foto: Liburnia Riviera Hoteli


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN