lufthansa zagreb

Lufthansa otkazala, a Iberia i Tap Portugal odgodili početak letova za Zagreb

Avioprijevoznici od početka ove godine najavljivali su povratak letova prema hrvatskim destinacijama u predstojećoj ljetnoj sezoni. Nažalost neke od najavljenih linija trenutno su pod znakom upitnika, neke su odgođene,...

Avioprijevoznici od početka ove godine najavljivali su povratak letova prema hrvatskim destinacijama u predstojećoj ljetnoj sezoni. Nažalost neke od najavljenih linija trenutno su pod znakom upitnika, neke su odgođene, a neke su i otkazane. Zbog epidemioloških mjera, procijepljenosti i niza drugih čimbenika, ne očekuje se povećanje putničkog prijevoza.

Iako su polovinom prošlog mjeseca najavili letove iz Zagreba za Frankfurt i München, prema pisanju portala Croatian Aviation, Lufthansa je otkazala sve letove najavljene na liniji München – Zagreb – München u nadolazećoj ljetnoj sezoni. Ova linija obustavljena je 1. prosinca, a dulje vrijeme na njoj ne prometuje ni Croatia Airlines pa je zagrebačka zračna luka već tri mjeseca bez direktne linije s glavnim gradom Bavarske. Lufthansa također planira s početkom ljetnog reda letenja povezati München i Frankfurt sa zračnim lukama na obali, no očito još uvijek postoji velika mogućnost redukcije reda letenja, te bi isti trebao biti finaliziran sredinom ožujka.

Danas je Croatian Aviation najavio kako su španjolska Iberia i TAP Portugal odgodili početak prometovanja na linijama iz Madrida i Lisabona prema Zagrebu. Iberia je planirala obnoviti promet prema Zagrebu na liniji iz Madrida krajem ovog mjeseca, no svi najavljeni letovi za ožujak i travanj su otkazani. Prvi letovi na ovoj liniji sada su najavljeni od 1. svibnja.

TAP Portugal također je odgodio početak prometovanja na liniji Lisabon – Zagreb. Linija je trebala prometovati od 28. ožujka, no kompanija je zbog slabe potražnje odgodila početak ove linije za čak dva mjeseca. Prvi let između Lisabona i Zagreba sada je najavljen za 2. lipnja 2021.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN