Međunarodni festival Balona u Zaboku kao odlična turistička atrakcija

Od 28.04. do 01.05 u organizaciji Balon kluba Zagreb u Zaboku održava se Međunarodni festival Balona „Croatia Hot Air Balloon Rally“ koji je najdugovječnije je balonaško događanje u ovom...

Od 28.04. do 01.05 u organizaciji Balon kluba Zagreb u Zaboku održava se Međunarodni festival Balona „Croatia Hot Air Balloon Rally“ koji je najdugovječnije je balonaško događanje u ovom dijelu Europe.

Ove godine na Krapinsko-zagorskom aerodromu kraj Zaboka ugostiti će 15 ekipa iz cijelog svijeta i uz nezaboravne prizore balona i balonaških utrka priprema i bogat program za sve posjetitelje. Uz vrhunske ekipe iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske, na Rallyju će nastupiti i bivši svjetski prvak, Francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Harold Cliver.

BALON “ZAGORJE” PRELETIO LA MANCHE

Na poziv engleskog organizatora zagorska balon ekipa sudjelovala je uz ostale pozvane europske posade u obaranju Guinissovog rekorda u broju balona koji su odjednom preletjeli Engleski kanal. Tako je uz 88 balonaških posada iz cijele Europe, bio i balon Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, popularnim “Zagorcem”. Za zagorski balon ekipa se odlučila zbog odlične prilike za promociju Zagorja pošto su o tom događaju izvještavali gotovo svi najjači naši i europski mediji. Slika „Zagorca“ i priče o Zagorju su tako obišle cijeli svijetu, kao odlična pozivnica upravo na Međunarodni festival Balona „Croatia Hot Air Balloon Rally“ u Zaboku.

Svi znamo kako slika, a pogotovo video, danas „prodaju“ turističke destinacije i viralno se šire bespućem interneta, a prizori 15 balona u zraku kao i fenomenalni foto i video materijali snimani iz balona svakog će ostaviti bez daha. Također, ovaj odličan kvalitetan sadržaj svakako je poseban i jedinstven doživljaj za sve turiste, a kao takav nudi nezaboravan doživljaj.

Balonaši će u četiri dana Rallyja okušati svoje vještine letenja iznad zagorskih brega, a sve posjetitelje čekaju očaravajući prizori masovnih uzlijetanja, uzbudljivih balonaškh natjecanja , noćnih čarolija i umjetničkih performancea. Uz to, tu je cjelodnevni program male škole balonaštva u kojoj ćete uz volontere Balon kluba Zagreb moći prošetati kupolom balona, ući u košaru balona i okušati se u balonaškom natjecanju. Popodnevna uzlijetanja, natjecanja, noćne čarolije i performanse s balonima pratit će glazbeni program i gastro sadržaji.

Više o cijelom događanju pogledajte ovdje

ZAGORJE MEĐU VODEĆIM DESTINACIJAMA KONTINENTALNOG TURIZMA

Inače, Krapinsko-zagorska županija već niz godina bilježi rast broja dolazaka i noćenja turista, a u 2016. godini je tako zabilježen dolazak 122.664 turista koji su ostvarili 281.770 noćenja što predstavlja rast u dolascima od 31% te u noćenjima od 39% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tako se Krapinsko-zagorska županija po broju dolazaka turista nalazi na visokom drugom mjestu, među 12. županija kontinentalne Hrvatske (izuzevši Grad Zagreb), odmah iza Karlovačke županije.

 „Oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u vidu online kampanja na emitivnim tržištima Austrije, Italije i Njemačke i ostalim medijskim oglašivačima pozicioniralo nas je kao jednu nezaobilaznu i prepoznatljivu kontinentalnu destinaciju. Uvijek, naglasak stavljamo na one turističke proizvode koji čine dodatni motiv za dolazak u destinaciju stvarajući novi doživljaj. „ ističe voditeljica ureda TZ KZŽ, Ksenija Tomić.

Statistički podaci nam govore da je povećan broj dolazaka i noćenja kako domaćih, tako i stranih turista. Kod domaćih je zabilježeno 19% više dolazaka (65.151) i 33% više noćenja (160.676), a kod stranih 48% više dolazaka (57.513) i 49% noćenja (121.094). „Izuzetno bitno napomenuti da su navedene brojke ostvarene u godini kad nije bilo izgradnje novih smještajnih kapaciteta. Već godinama, naši najvjerniji gosti dolaze nam iz Slovenije s porastom od 56% u broju dolazaka i porast od 58% u broju noćenja, a iza njih slijede gosti iz Njemačke, BiH, Italije, Poljske, Austrije, Izraela i Koreje.“ istaknuo je nedavno župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Prema nedavno predstavljenom Master planu turizma KZŽ, cilj do 2025. godine godišnje ostvariti milijun noćenja godišnje, što prema njegovom mišljenju, za Zagorje, bajku na dlanu ne bi trebala biti nedohvatljiva brojka.

Zagorje – fairytale at hand tj. bajka na dlanu svakako hrabro grabi naprijed prema s jasnim ciljem – milijun godišnjih noćenja.

Povezane vijesti: