MINTS objavio priručnike za razvoja turističke ponude – wellbeing i gastro turizam

EUSAIR Wellbeing Tourism Handbook i EUSAIR Gastro Tourism Handbook dva su nova stručna priručnika u izdanju Ministarstva turizma i sporta ( MINTS ), a...

Autor:  HrTurizam.hr

29. prosinca 2022.

EUSAIR Wellbeing Tourism Handbook i EUSAIR Gastro Tourism Handbook dva su nova stručna priručnika u izdanju Ministarstva turizma i sporta ( MINTS ), a koja su nastala u sklopu EUSAIR Facility Point projekta Strategije EU za jadransku i jonsku regiju.

Priručnike su pripremile stručnjakinje Instituta za turizam Dr.sc. Renata Tomljenović i Dr.sc. Snježana Boranić Živoder, a radi se o priručnicima za razvoja turističke ponude – wellbeing i gastro turizma.

Priručnik za razvoj wellbeing turizma ima za cilj produbiti razumijevanje te grane turizma i pružiti uvid u turističke proizvode, destinacije i razvojne potencijale jadranske i jonske regije. U priručniku se daju stručne smjernice za wellness turizam, preporuke za planiranje, razvoj i promociju na temelju identificiranja i procjene resursa, tržišnih trendova i distribucijskih kanala, ali i inspiraciju kroz primjere dobre europske prakse. 

Priručnik za razvoj gastro turizma postavlja okvir za daljnji razvoj gastronomskog turizma u jadranskoj i jonskoj regiji koja obiluje kulinarskim tradicijama zahvaljujući različitim kulturnim i povijesnim utjecajima. Neke gastro tradicije i destinacije su prepoznate na široj gastro-turističkoj sceni, a neke tek treba predstaviti svjetskom gastro-turističkom tržištu. Na popularan, ali stručan način, priručnik daje pregled najboljih praksi i primjera te time stvaraju inspirativno štivo za one koji žele unaprijediti postojeći ili stvoriti novi turistički posao, kao i za one koji rade na upravljanju destinacijama.

Priručnici su namijenjeni profesionalcima u turizmu na svim razinama, znanstvenoj zajednici i studentima, ali i onima koji se bave stvaranjem pravnog okvira i onima koji vode strateško planiranje, navoee iz MINTS-a.

Preuzeti ih možete u prilogu: 

Priručnik za razvoj wellbeing turizma

Priručnik za razvoj gastro turizma

 

Autor:  HrTurizam.hr

29. prosinca 2022.