Muzej krapinskih neandertalaca proslavio desetu obljetnicu rada

Muzej krapinskih neandertalaca je obilježio i proslavio desetu obljetnicu uspješnog rada. U sklopu programa obilježavanja ove važne obljetnice jednog od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj, održan je znanstveni kolokvij „120...

Muzej krapinskih neandertalaca je obilježio i proslavio desetu obljetnicu uspješnog rada. U sklopu programa obilježavanja ove važne obljetnice jednog od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj, održan je znanstveni kolokvij „120 godina spoznaje pračovjeka iz Krapine i 10 godina Muzeja krapinskih neandertalaca“.

Nakon kolokvija uslijedio je svečani dio programa u kojemu je posjetiteljima bio prikazan film o Muzeju krapinskih neandertalaca te prezentacija o brojnim izložbama, edukativnim programima, manifestacijama i drugim događanjima koja su obilježila proteklih 10 godina Muzeja krapinskih neandertalaca.

Voditelj Muzeja, Jurica Sabol kroz prezentaciju je publiku podsjetio na najznačajnije muzejske programe proteklog desetljeća te iznio statističke podatke s hvalevrijednim brojkama: 17 tisuća odrađenih vodstava, 16 tisuća sudionika edukativnih programa i gotovo milijun posjetitelja.

Muzej krapinskih neandertalaca i Nalazište Hušnjakovo nositelji su Oznake europske baštine koja ističe svjetsku vrijednost kulturne i prirodne baštine.

Izvor: TZ Krapinsko-zagorske županije i Muzej krapinskih neandertalaca
Foto: Facebook Muzej krapinskih neandertalaca

Povezane vijesti: