Na karti ECDC-a dio Hrvatske u crvenom

Na novoj karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) nekoliko hrvatskih županija završilo je u crvenoj zoni. Tako su dijelovi Hrvatske koji su samo prije tjedan dana...

Na novoj karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) nekoliko hrvatskih županija završilo je u crvenoj zoni. Tako su dijelovi Hrvatske koji su samo prije tjedan dana prvi puta bili narančasti, nakon samo sedam dana postali crveni. Radi se o Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji. Ostatak Hrvatske ostao je narančast.

Na stranici croatiacovid19.info, na kojoj je karta posljednji puta osvježena 31. kolovoza vidljivo je kako je u crvenom jedino Splitsko-dalmatinska županija, no prema podacima o broju zaraženih u posljednjih nekoliko dana bilo je za očekivati velike promjene na ECDC karti.

U posljednja 24 sata, a prema podacima stranice koronavirus.hr, zabilježeno je 798 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.943. Među njima je 450 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga su na respiratoru 53 pacijenta. Preminulo je 11 osoba.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN