nacionalna udruga ugostitelja

Nacionalna udruga ugostitelja osuđuje nelegalan rad ugostitelja

Obustava rada ugostiteljskih objekata produžena je do 15. veljače, no pojedini ugostitelji odlučili su raditi, unatoč zabrani. Video najnovijeg slučaja u restoranu na zagrebačkoj Trešnjevci objavilo je Ministarstvo unutarnjih...

Obustava rada ugostiteljskih objekata produžena je do 15. veljače, no pojedini ugostitelji odlučili su raditi, unatoč zabrani. Video najnovijeg slučaja u restoranu na zagrebačkoj Trešnjevci objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na svom YouTube profilu. Unatoč mjeri obustave rada, u ugostiteljskom objektu zatečene su 34 osobe, od kojih osam bez zaštitnih maski.

Tim povodom Nacionalna udruga ugostitelja javnosti se obratila priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“Nacionalna udruga ugostitelja od svog osnutka do danas se isključivo zalaže za legalno poslovanje u ugostiteljstvu te isto ima utkano u svojim temeljima. Vjerujemo kako borba legalnim sredstvima i putevima jest dugotrajna i iscrpljujuća, međutim smatramo kako je to jedini i istinski put, u podizanju društvenih i moralnih vrijednosti kako u našoj struci, tako i u cjelokupnom društvu.

Radi svega navedenog NUU se ograđuje i najoštrije osuđuje pojedinačne slučajeve kojima smo svjedoci u medijima, a koji nelegalnim poslovanjem narušavaju ugled cijele struke i svih naših kolega koji poštenim radom i trudom daju veliki doprinos u podizanju ugostiteljskog sektora na viši nivo i koji imaju jedan od ciljeva staviti Hrvatsku na međunarodnoj karti kao nezaobilaznu gastro destinaciju jer to zaista i zaslužuje.

Smatramo kako nije posao nas kao Udruge, a niti drugih kolega ugostitelja provoditi red na terenu te smatramo da Civilna zaštita kao nadležno tijelo svakako mora imati sve pod kontrolom sukladno važećim epidemiološkim mjerama i upravljati istima kako u ugostiteljstvu tako i na skijalištima, sprovodima, bazenima, dućanima i ostalim okupljanjima.

Također apeliramo kako na nadležne institucije tako i na medije da ne poistovjećuju cjelokupno ugostiteljstvo s pojedinačnim slučajevima jer mi kao struka nikako ne možemo prihvatiti da se cjelokupni sektor baca u sjenu nekoliko pojedinaca, a to i dokazuje službena statistika izvršenih nadzora i napisanih kazni.”

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN