Festival pijeska – logična i fenomenalana turistička priča koje se odlično nadovezuje na Ninsku priču

Osim po poznatoj kulturno-povijesnoj baštini, grad Nin je bogat prirodnim bogatstvima između kojih se ističu duge prirodne pješčane plaže. Duge prirodne pješčane plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih...

Osim po poznatoj kulturno-povijesnoj baštini, grad Nin je bogat prirodnim bogatstvima između kojih se ističu duge prirodne pješčane plaže.

Duge prirodne pješčane plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova i impresivna slika koju pamte svi koji su barem jednom ovdje bili, a ukupna je dužina ninskih plaža iznosi čak 8 kilometara, dok je najdulja i najpoznatija među njima 3 kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža.

Festival pijeska tako je logičan i fenomenalana turistička priča koje se odlično nadovezuje na Ninsku priču. Turistička zajednica Grada Nina i ove godine održat će Festival pijeska gdje će se graditi kule i skulpture od kvalitetnog ninskog pijeska pod vodstvom umjetnika i kipara. Upravo su dvije svjetski poznate Kraljičina plaža i plaža Ždrijac, inače savršena mjesta za obitelji s malom djecom, mjesta neobičnih susreta kupača i graditelja. Oni će svojim umijećem 18. 08., u ranojutarnjim satima od 7 pa do ocjenjivanja u 11 sati, stvoriti nove pješčane građevine kao rezultat njihove kreativnosti i mašte.

Posjetitelji će se moći opustiti i zaigrati stvarajući vlastitu umjetnost u obliku ninskih spomenika ili nekog oblika koji se skriva u njihovom umu. Najljepše skulpture bit će nagrađene, a organizatori će se pobrinuti za dobru zabavu i opuštanje na plažama kraljevskoga grada Nina.

Graditi kule od pijeska s djecom – to je emocija i doživljaj koji se pamti. A kada još cijeloj priči dodamo i ostale fenomenalne skulpture od umjetnika imamo odličnu turističku priču i sadržaj. Upravo te “male” nezaboravne doživljaje najviše pamtimo i to je esencija turizma.

Više informacija o čaroliji koja nastaje i nestaje tj. o 5. Festivalu pijeska saznajte ovdje

Foto: Marin Stulić , Turistička zajednica Grada Nina

Povezane vijesti: