Najavljen bogat program 16. Kongresa hrvatskog kampinga

Hrvatski kampovi u zelenoj i digitalnoj tranziciji mogu postati još atraktivniji turistički proizvod, što pokazuje i interes za ovogodišnji skup koji će s održati u Šibeniku.

20. listopada 2022.

Na najvećem okupljanju kamping industrije od 8. do 10. studenoga 2022. u Šibeniku okupit će se svi ključni ljudi iz hrvatskog kampinga, ali i oni iz čitave regije i EU. Hrvatski kampovi u zelenoj i digitalnoj tranziciji mogu postati još atraktivniji turistički proizvod, što pokazuje i interes za ovogodišnji skup

Kamping udruženje Hrvatske će na 16. Kongresu hrvatskog kampinga okupiti vodeće predstavnike hrvatske kamping industrije, uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta.

Na ključnom godišnjem okupljanju kamping industrije sudionici će se osvrnuti na rezultate ovogodišnje sezone te će govoriti o aktualnim temama hrvatskog kampinga i domaćeg turizma općenito, vezanih prvenstveno uz segment održivosti, zeleni i digitalni razvoj te u kontekstu radne snage u turizmu, s naglaskom na privlačenje i zadržavanje zaposlenika te motiviranje nadolazećih generacija za rad u turizmu. U bogatom programu osigurana su predavanja o ključnim emitivnim tržištima i promociji, primjerima dobre prakse u kampingu i mogućnostima bespovratnog financiranja itd.

"Specifičnost našega kongresa je kombinacija stručnog i izložbeno-sajamskog dijela, a iznimno kvalitetni domaći i inozemni govornici te velik broj sudionika, turističkih djelatnika, donositelja odluka i predstavnika povezanih djelatnosti imat će priliku razmijeniti iskustva o najboljim praksama i trendovima koji nas očekuju u budućnosti, s naglaskom na zelenu tranziciju te održivu i digitalnu budućnost sektora. Takva održivo i digitalna budućnost predstavlja samu bit kamping proizvoda i ključ je učvršćivanja pozicije kampinga kao jednog od najuspješnijih i najatraktivnijih turističkih proizvoda u Europi", kazao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Ovogodišnji, 16. Kongres hrvatskog kampinga, održat će se u Amadria Parku u hotelu Ivan, u Šibeniku, 8. do 10. studenoga 2022.

Već tradicionalno, najboljim kampovima dodijelit će se posebna priznanja za kvalitetu kampova - Croatia's Best Campsites, OK mini camps kao i slovensko priznanje za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2022.

Posebno će biti istaknuta i ponuda domaćih i inozemnih proizvođača glamping šatora i mobilnih kućica, s novim modelima za 2023. godinu. Uz njih, svoju će ponudu izložiti i brojni  proizvođači i zastupnici prateće opreme za kamping industriju, koja je posljednjih godina sve bogatija te ima veliki izvozni potencijal za domaće tvrtke.

Predstavnici Ministarstva turizma i sporta predstavit će svim okupljenima Strategiju razvoja održivog turizma RH, a inozemni stručnjaci iz njemačkog ADAC-a, Leading Campingsa i drugih relevantnih institucija govorit će o tržištima i očekivanjima, te iznijeti primjere najbolje prakse upravljanja kvalitetnom radnom snagom u svojim zemljama.

Nadalje, predstavit će se Campmaster, prvi međunarodni europski diplomski studij iz održivog kamping menadžmenta, kao i projekt potpuno novog greenfield kampa Aminess Avalon 5*.

Zadnjeg dana kongresa održat će se veliki okrugli stol sa stručnjacima i predstavnicima kadrovskih službi vodećih turističkih tvrtki, a istoga će dana na sudjelovanje i obilazak kongresa biti pozvani učenici i studenti ugostiteljsko-turističkih škola iz županije, što će im pružiti priliku da pobliže upoznaju atraktivnost rada u kampingu te steknu dodatnu motivaciju za zaposlenje i razvoj karijere u turizmu.

Prijava za sudjelovanje na kongresu i detaljnije informacije o samom događaju dostupne su OVDJE

Izvor, foto: Kamping udruženje Hrvatske

20. listopada 2022.