letovi berlin

Najavljeni direktni letovi za Berlin iz četiri hrvatska grada

Nakon što je u zračnu luku Berlin Tegel posljednji zrakoplov sletio 8. studenog 2020. godine, promet se preusmjerava na novi aerodrom Berlin Brandenburg. Eurowings je prema pisanju portala Croatian...

Nakon što je u zračnu luku Berlin Tegel posljednji zrakoplov sletio 8. studenog 2020. godine, promet se preusmjerava na novi aerodrom Berlin Brandenburg. Eurowings je prema pisanju portala Croatian Aviation najavio četiri “nove” linije iz Hrvatske. Gotovo sve linije iz Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika već su ranije imale vezu prema zračnoj luci Berlin Tegel, no s obzirom kako je ta luka zatvorena, promet prema Hrvatskoj prebacit će se u novu zračnu luku. Tako će hrvatska grada po prvi puta biti direktno povezana s novom zračnom lukom Berlin Brandenburg.

Letovi za Berlin kreću početkom travnja

Pred Uskrs prva će krenuti linija Berlin – Split – Berlin. Eurowings planira na ovoj liniji prometovati svake subote od 3. travnja do 10. listopada. Od 1. lipnja uveo bi se još jedan dodatni let utorkom. U navedenom razdoblju Eurowings će između Splita i Berlina obaviti preko 50 povratnih letova i na tržištu u oba smjera ponuditi više od 17.500 sjedala.

Mjesec kasnije, točnije 9. svibnja, s prometovanjem će krenuti linija Berlin – Dubrovnik – Berlin. Linija će prometovati do kraja ljetnog reda letenja, odnosno 24. listopada. Dostupan će biti jedan let tjedno, svake nedjelje, pa će Eurowings u sezoni ponuditi oko 8.200 sjedala na ovoj liniji.

Linija Berlin – Rijeka – Berlin u prometu će biti od 15. svibnja do 30. listopada, također jednom tjedno, subotom. Planirano je 26 povratnih letova čime Eurowings na tržištu trenutno nudi više od 8.500 sjedala između Berlina i Kvarnera.

Linija Berlin – Zadar – Berlin najavljena je od 22. svibnja do 30. listopada, također će prometovati jednom tjedno, subotom. 25 najavljenih povratnih letova garantira preko 8.200 sjedala na tržištu u oba smjera.

Kompanija, kako navodi Croatian Aviation trenutno nudi povoljne karte na linijama iz Hrvatske prema Berlinu, počevši već od 50 eura. Cijene možete provjeriti na službenoj stranici Eurowingsa.

Naslovna fotografija: Eurowings

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN