trivago istraživanje: Saznajte koje su najtraženije turističke destinacije u Hrvatskoj

Unatoč rečenici iz popularne serije, snimane u Dubrovniku, “Igra prijestolja” – „Zima dolazi“, ljeto je definitivno došlo prije, a www.trivago.hr  donosi koje su to najtraženije hrvatske destinacije ovog ljeta....

Unatoč rečenici iz popularne serije, snimane u Dubrovniku, “Igra prijestolja” – „Zima dolazi“, ljeto je definitivno došlo prije, a www.trivago.hr  donosi koje su to najtraženije hrvatske destinacije ovog ljeta.

Inače,  trivago je najveći svjetski meta pretraživač cijena hotelskog smještaja, koji uspoređuje cijene preko milijun hotela s više od 200 stranica za rezervaciju, te trivago integrira više od 175 milijuna ocjena i više od 19 milijuna slika, kako bi olakšao traženje idealnog hotela, a preko 1,4 milijardi korisnika godišnje nađe svoj idealan hotel koristeći filtere glavnog menija. Sukladno tome, dobiveni podaci o najtraženijim turističkim destinacijama u Hrvatskoj su svakako relevantni i važni za shavćanje potražnje turista.

Usporedbom podataka za period od 15. svibnja do 30. lipnja, za traženi period putovanja od 1. srpnja do 31. kolovoza, saznali smo na koliko dugo vremensko razdoblje inozemni i domaći gosti traže smještaj, te za koja odredišta iskazuju najviše interesa.”Pažljivo smo analizirali tražena odredišta i prosječnu traženu duljinu odmora nama najzanimljivijih tržišta poput: Austrije, Njemačke, Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i Velike Britanije” ističu iz trivaga.

Podaci koji smo dobiveni s 55 međunarodnih trivago platformi pokazali su da su najtraženiji gradovi: Dubrovnik, Split, Poreč, Rovinj i Makarska.

U top 5, na čak pet različitih tržišta, našao se istarski Poreč. Slijede mu Dubrovnik i Makarska, koji su se u top 5 našli svaki po četiri puta. Nijemci i Poljaci najčešće pitaju za dulji boravak u našim turističkim centrima. Za kraća putovanja najviše potražnje dolazi od gostiju iz Velike Britanije, te tako prosječan Britanac traži smještaj na Hvaru za prosječnu duljinu boravka od samo 4 dana.

Usporedbu najtraženijih destinacija u odnosu na različita tržišta prikazujemo u tabeli:

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN