regiojet

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha RegioJet ponovno vozi turiste iz Češke u Hrvatsku

Ljetna željeznička linija koja je prošle godine u turističkoj sezoni povezala Prag i Rijeku privukla je veliko zanimanje čeških i slovačkih turista. Prosječna popunjenost vlaka bila je viša od 90%,...

Ljetna željeznička linija koja je prošle godine u turističkoj sezoni povezala Prag i Rijeku privukla je veliko zanimanje čeških i slovačkih turista. Prosječna popunjenost vlaka bila je viša od 90%, s kapacitetom od gotovo 600 putnika po liniji, dok su vlakovi ukupno prevezli više od 60.000 putnika u oba smjera. Nakon takvog uspjeha češki RegioJet, privatni pružatelj željezničkog i autobusnog putničkog prijevoza, najavio je pretprodaju karata za ovu sezonu. Ove godine, kako najavljuje češki portal Zdopravy, osim Rijeke, Prag će biti povezan i sa Splitom, a dalje autobusima s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Izravni vlak od Praga do Splita nije vozio od 2009. godine, a već sada vlada veliko zanimanje za obje linije. To i ne čudi, jer cijena za jednosmjernu kartu u kupeu iznosi 22 eura, a u spavaćim kolima 30 eura. Vlak koji kreće iz Praga u Ogulinu će se podijeliti na dva vlaka, za Rijeku i Split, a vozni red neće se znatno mijenjati.

U odnosu na prošlu godinu ono što je promijenjeno je ruta. Vlak više neće prolaziti kroz Ljubljanu, nego će ići kroz Budimpeštu i Zagreb. Zahvaljujući tome RegioJet će tijekom ljeta nuditi i izravne željezničke veze do Zagreba, kao i od Budimpešte do Hrvatske ili Bratislave.

U jeku turističke sezone RegioJet će prometovati svakodnevno

Iz Praga vlak će krenuti u 17 sati, a u Rijeku će stići sljedeći dan ujutro. Dolazak u Split bit će rano popodne. U suprotnom smjeru vlak kreće popodne iz Splita i navečer iz Rijeke. U srpnju i kolovozu vlak će prometovati svaki dan, a u lipnju i rujnu tri dana u tjednu.

Pretpostavlja se kako će se i ove godine kompozicija sastojati od petnaest vagona s kapacitetom većim od 650 sjedala. U vlaku će se nuditi besplatan doručak koji je uključen u cijenu karte, na raspolaganju će biti internetska veza i prijevoz bicikla, a tu je i mogućnost rezervacije cijelog kupea za četiri osobe po cijeni od tri.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN