Nikola Tesla Experinece Center u Karlovcu nadmašio sva očekivanja

Šesnaest tisuća posjetitelja prošlo je kroz Nikola Tesla Experinece Center od dana njegova otvorenja

Autor:  HrTurizam Promo

12. prosinca 2023.

Šesnaest tisuća posjetitelja prošlo je kroz Nikola Tesla Experinece Center od dana njegova otvorenja. Brojka je to koja je nadmašila sva očekivanja, a samo je jedan od pokazatelja dobrog rada i puta kojim ide Centar.

Točka na i projekta NTEC je današnja završna konferencija na kojoj su spomenuti i dosadašnji rezultati rada Centra, kao i sve ono što je planirano za budućnost, a budućnost je upravo ta u koju  je uvijek gledao i sam Nikola Tesla.

"Karlovac i Karlovačka županija zaslužuju Teslu, i Tesla je gledao u budućnost, a to želimo i mi, omogućiti generacijama koje dolaze mjesto znanja, inovativnosti i mogućnosti kako to sve zajedno ostvariti u poslu.  Mnoge generacije prije nas su razmišljale kako se zahvaliti toj povijesnoj činjenici da je Nikola Tesla tri godine bio đak karlovačke Gimnazije. Ovaj je Centar ispunio sva naša očekivanja pa i nadmašio", kazala je županica Martina Furdek-Hajdin.

Nikola tesla centar karlovacka zupanija 2

Gradnja Nikola Tesla Experience Centra trajala je pet godina i ukupno je u Centar i parkiralište koje dio projekta uloženo 6,5 milijuna eura. Kroz ITU mehanizam osigurano je 3,1 milijuna eura, Karlovačka županija je uložila 2,3 milijuna eura, u financiranju su sudjelovali i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Ministarstvo kulture i medija ukupno s 0,4 milijuna eura, a grad Karlovac osigurao je 0,7 milijuna eura.

"Ono što želim posebno istaknuti unutar samog projekta su pokazatelji. Pokazatelji ovog projekta su bili usmjereni na broj poduzetnika i poduzetnika početnika koji će biti uključeni u projekt. To smo ispunili i ne samo ispunili nego je četiri puta više poduzetnika je uključeno kroz savjetodavne usluge u ovaj projekt. To mi je iznimno drago i to je zasluga kolegica savjetnica poduzetnicima u našem centru", istaknula je direktorica NTEC Martina Marušić Britvec.

Da je Centar sam po sebi zanimljiv i koristan mladima, što se od njega i očekuje pokazalo je i iznenađenje konferencije, a to je fenomenalna munja, izrađena na 3D printeru, autora, učenika 1.razreda Tehničke škole Karlovac Karla Muića.

Nikola tesla centar karlovacka zupanija 3

Izvor i foto: Karlovačka županija

Autor:  HrTurizam Promo

12. prosinca 2023.