Njemački lanac hotela primat će samo cijepljene goste

Njemački hotelski lanac Allsun ubuduće će zahtijevati cijepljenje gostiju protiv koronavirusa, rekao je u petak vlasnik Alltours. Nova politika za 35 hotela Allsun-a – smještenih na španjolskom otoku Mallorci,...

Njemački hotelski lanac Allsun ubuduće će zahtijevati cijepljenje gostiju protiv koronavirusa, rekao je u petak vlasnik Alltours.

Nova politika za 35 hotela Allsun-a – smještenih na španjolskom otoku Mallorci, na Kanarskim otocima i u Grčkoj – vjerojatno će krenuti od 31. listopada, ovisno o napretku kampanje cijepljenja, navodi Alltours. Do tada će Allsun od gostiju tražiti negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati.  

Svim našim gostima želimo ponuditi najveću moguću razinu sigurnost kako bi mogli opušteno uživati ​​u odmoru”, rekao je vlasnik Alltoursa Willi Verhuven.

Alltours je u svojim hotelima implementirao sveobuhvatan higijenski i sigurnosni koncept, a isti je proširen strategijom testiranja i cijepljenja za goste. Uz to, zaposlenici hotela trebali bi se cijepiti što je prije moguće, navode iz Alltoursa, a dok se ne cijepe, zaposlenici koji su u izravnim kontaktom s gostima svakodnevno će se testirati na Covid-19.

Ovo je prvi takav potez na svijetu, barem koliko je nama poznato, da će jedna hotelska kompanija u svoje objekte pustiti samo osobe koje su cijepljene.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN